KONTAKTIRAJTE NAS: 01/ 4812 200; 091/ 4812 200

PRATITE NAS:

Top
31 Aug

Zašto je Belgija odlična zemlja za studij? Saznaj sve o Artevelde University of Applied Sciences

 

Belgija je poznata kao jedan od centara ekonomije, umjetnosti i politike. Među poznatim osobama koje su rođene u Belgiji izdvaja se slikar Rene Magritte i izumitelj saksofona Adolphe Sax. Osim velikog utjecaja na umjetnost i ekonomiju, Belgija je poznata i po svom obrazovnom sistemu. Ako želiš kvalitetan studij na engleskom jeziku u međunarodnom okruženju, Belgija je zemlja za tebe. U nastavku teksta saznaj više o studiju na Artevelde University of Applied Sciences u Ghentu – fakultetu koji se orijentira na praktičan rad i pripremu studenata za tržište rada.

Na 13. sajmu školovanja Dani mobilnosti i edukacije u hotelu Hilton upoznajte predstavnike Artevelde University of Applied Sciences i saznajte sve o studiju u Belgiji.

Registrirajte se na Dane mobilnosti i edukacije

Tri razloga zašto je Belgija odlična zemlja za studij

  1. Kvalitetno obrazovanje i raznolikost programa: Belgija ima visoko rangirane fakultete koji pružaju kvalitetno obrazovanje. Ti fakulteti nude širok spektar studijskih programa u različitim područjima na engleskom jeziku, što je velika prednost za međunarodne studente. Bez obzira na to zanima li te turizam, digital design, novinarstvo, computer science i mnogi drugi smjerovi vjerojatno ćeš pronaći program koji odgovara tvojim interesima.
  1. Geografska pozicija i slobodno vrijeme: Belgija se nalazi u srcu Europe, smještena između Francuske, Luksemburga, Njemačke i Nizozemske. Ovaj položaj Belgije omogućuje studentima odličnu priliku za putovanja i istraživanje drugih europskih zemalja. Dobra povezanost i brzi vlakovi omogućit će lako putovanje u velik broj glavnih gradova Europe.
  1. Kvalitetan život i međunarodno okruženje: Belgija je multikulturalna zemlja s različitim jezicima i kulturama. Studiranje u Belgiji pruža priliku da se upoznataš s različitim perspektivama i stekneš međunarodno iskustvo. Osim iskustva života s međunarodnim studentima, Belgija je poznata i po visokoj kvaliteti života. Gradovi poput Brisela, Antwerpena i Genta su živahni i dobro organizirani, s bogatom kulturnom ponudom, prelijepim parkovima i prijateljskom atmosferom.

Financiranje studija i troškovi života

  1. Studijski programi: Artevelde University of Applied Sciences nudi širok spektar studijskih programa u različitim područjima, uključujući poslovni menadžment, međunarodnu organizaciju i menadžment, komunikacije, graphic and digital media, kao i novinarstvo. Programi su osmišljeni kako bi studentima pružili praktične vještine i znanja koja su relevantna za njihove buduće karijere.
  2. Praktično iskustvo: Fakultet naglašava praktično iskustvo kao dio obrazovanja. Studenti imaju priliku sudjelujovati u stvarnim projektima, praksama, istraživanjima ili radu u industriji kako bi stekli praktične vještine i primijenili svoje znanje u stvarnom svijetu.
  3. Moderna infrastruktura: Fakultet ima moderne učionice, knjižnice i druge resurse koji podržavaju učenje i istraživanje. Također, fakultet je opremljen suvremenom tehnologijom koja podržava nastavu.
  4. Karijerne mogućnosti: Artevelde University of Applied Sciences pridaje veliku važnost pripremi studenata za uspješnu karijeru. Fakultet ima dobre veze s industrijom i organizira različite događaje, seminare i radionice kako bi studentima pružio priliku da se povežu s potencijalnim poslodavcima i steknu korisna iskustva.

Svoje izvrsno obrazovanje Belgija nudi međunarodnim studentima po povoljnim cijenama školarine – 1,092 €. Prosječni životni troškovi u Belgiji su oko 1 000 eura mjesečno. Artevelde University of Applied Sciences u Ghentu na šest lokacija nudi svojim studentima iznajmljivanje soba u student house tipu smještaja. Cijene smještaj u Ghentu variraju od 400 eura za sobu do 700 eura za studio apartman.

Ostali troškovi:

  • Prijevoz: velik broj studenata koristi bicikl za prijevoz po gradu, dok busnu kartu možeš kupiti za 1.6 eura
  • Hrana: oko 250 eura
  • Studentske potrepštine i slobodno vrijeme: 300 eura

S obzirom na to da je Belgija dobro povezana vlakom i busevima sa susjednim zemljama, u svoje slobodno vrijeme možeš otići vlakom do Amsterdama ili busom do Pariza. A tijekom tjedna u Ghentu ti sigurno neće dostajati društvenih aktivnosti. Gent je druga najveća općina u Belgiji po broju stanovnika. A ako nas pitate, to je i najljepši grad Belgije. Prošećite njegovim središtem grada i odmah ćete shvatiti zašto. Povijesna jezgra smještena je na ušću rijeka Leie i Scheldt, sa velikim brojem društvenih sadržaja. Uz bogatu povijest, Ghent je i  dinamičan grad s impresivnom kulturnom scenom. Naravno, veliku ulogu u tome imaju studenti Genta. Nemoguće je zamisliti Gent bez studenata koji voze bicikl ulicama, uče u knjižnicama i kafićima, sastaju se s prijateljima uz piće, uživaju u finom obroku u nekom od brojnih restorana ili uživaju u prvim zrakama sunca na obalama rijeke Leie.

Posao

Tijekom svog studija na Artevelde University of Applied Sciences nisi prepušten sam sebi. Uvijek se možeš obratiti Student Service Department koji će ti pomoći sa svime što trebaš- kao što su informacije o studentskim poslovima, savjeti za studente koji se muče s učenjem, sportske aktivnosti i mnogo drugih informacija.

Osim potpore tijekom studija, Artevelde UAS te želi opremiti i za tržište rada nakon studija. Ako imaš dobru ideju, možeš se prijaviti na poslovni hub Idea Factory koji će ti pomoći svojim savjetima i coachingom. Osim Idea Factory, Ghent je mjesto s pregršt poslovnih prilika. Neki od njih su Gentrepreneur, studentski kooperativ u koji ulazite kao student poduzetnik s konceptom spremnim za tržište. Artevelde UAS vjeruje da su ljudi sposobni za samorazvoj. Fakultet puno ulaže profesionalni identitet svojih studenata. Cilj je potaknuti studente na kritičko razmišljanje, profesionalno djelovanje i da postanu osobe kakve mogu i žele biti. Svakako možeš računati da ćeš tijekom svojeg studija na Artevelde UAS raditi na profesionalnom i osobnom razvoju kako bi se razvio u globalnog građanina.

Zanimljivosti

Jesi li znao da je Artevelde UAS je university of applied science koji ima najveću studentsku međunarodnu mobilnost? To je rezultat impresivne međunarodne mreže koju je Artevelde stvorio za svoje studente. Zahvaljujući svojim partnerskim institucijama unutar i izvan Europe može organizirati vrijedne razmjene za studente. Kroz razmjene možeš se obogatiti znanjem i kulturama iz drugih zemalja i iskusiti studij u novih državama. Fakultet pažljivo odabire svoje partnere za razmjenu. Pazi se da budu komplementarni u smislu mobilnosti studenata i nastavnog osoblja, obrazovnog i istraživačkog pristupa te mogućnosti suradnje .

Artevelde UAS trenutno ima 972 partnera u 97 različitih zemalja: 259 visokoškolskih ustanova i 713 partnera za praksu.

Ovdje možeš vidjeti gdje te sve studij na Artevelde UAS može odvesti u budućnosti:

  • VLIR-UOS financira programe u Kambodži, Južnoj Africi, Ekvadoru, Ruandi
  • Strateški savezi s Ekvadorom, Kanadom, Kinom, Južnoafričkom Republikom i Vijetnamom
  • Programi u Kanadi, Austriji, Finskoj, Njemačkoj, Nizozemskoj, Danskoj

Sorry, the comment form is closed at this time.