KONTAKTIRAJTE NAS: 01/ 4812 200; 091/ 4812 200

PRATITE NAS:

Top
St. Andrew's College Cambridge
12 Apr

Srednja škola u Velikoj Britaniji: St. Andrew’s College Cambridge

Želiš upisati studij medicine, pravo ili neki drugi smjer na prestižnom britanskom fakultetu? Sanjaš o studiju na Oxfordu i Cambridgeu? Trenutno pohađaš prvi ili drugi razred srednje škole? Rado bi proveo treći i četvrti razred u Velikoj Britaniji? Čitaj dalje jer ovo je tekst upravo za tebe. Britanski obrazovni sustav po svojoj je kvaliteti najbolji obrazovni sustav u Europi. Stoga ne čudi i interes hrvatskih srednjoškolaca za pohađanje srednjoškolskih programa i kasniji studij u Velikog Britaniji. Završetkom srednje škole u Velikoj Britaniji, strani učenici dobivaju mogućnost upisivanja britanskog fakulteta sa statusom domaćeg studenta. To donosi i povoljniji financijski aranžman što se razlikuje ako fakultet upisuješ sa završenom srednjom školom u Hrvatskoj.

Dvogodišnji A levels program

Ako si završio drugi razred srednje škole u Hrvatskoj, imaš mogućnost pohađati dvogodišnji A levels program na jednom od Sixth Form Collegea u Velikoj Britaniji. Riječ je srednjoškolskoj kvalifikaciji kao što je u Hrvatskoj Državna matura. Razlika je u tome što ćeš kroz dvije godine A levels programa slušati samo 3 ili 4 predmeta, koje ćeš i polagati na završnom ispitu. Odabrani predmeti bit će usko vezani uz područje koje želiš studirati. Položenim A levelsima (Advanced Level Examinations) konkuriraš za upis na najbolja britanska sveučilišta sa statusom domaćeg studenta.

St. Andrew's College Cambridge

St. Andrew’s College Cambridge

St. Andrew's College Cambridge

Privatna srednja škola St. Andrew’s College nalazi se u centru Cambridgea, a usko surađuje s Cambridge Universityjom. Škola je poznata po izvrsnim akademskim rezultatima i upisu svojih učenika na prestižna britanska i svjetska sveučilišta. Rezultati A levels ispita iz 2021. pokazuju da je 87% učenika St. Andrew’s Collegea položilo predmete s ocjenom A+ ili A. 100% učenika dobilo je ponudu za britanska sveučilišta, a čak 87% je dobilo mjesta na top 20 najboljih sveučilišta.

Neki od fakulteta na koja su učenici primljeni: London School of Economics, University College London, King’s College London, Imperial College London, University of Edinburgh, University of St Andrew’s, University of Leicester, Paris Institute of Political Studies.

Razlozi za odlične rezultate učenika kriju se u malim nastavnim grupama od 4 do 6 učenika. Takav način rada omogućuje da se profesori maksimalno posvete svakom od učenika te da im pruže individualan pristup. Učenici imaju i osobne mentore s kojima rade jednom tjedno. Prati se i sav učenikov napredak pomoću redovitog testiranja znanja.

Individualan rad s mentorom jednom tjedno

Osobni mentori jednom tjedno sastaju se s učenicima. Uloga mentora je da prati i raspravlja s učenikom o njegovom napretku u akademskim predmetima. Od učenika se očekuje da napreduju za 0.5 IELTS bodova tijekom svakog terma s naglaskom na vještine pisanja budući da su one potrebne za upis za sveučilište. Mentori su zaduženi za analizu ispitnih rezultata, a brinu se i da su učenici redovito na nastavi. Uz to, mentori savjetuju učenike o izvannastavnim aktivnostima koji su povezani s učenikovim interesima ili su povezane s njihovim željenim studijskim smjerom.

St. Andrew’s College Cambridge studentima nudi stipendije u vrijednosti od 10% do 75% školarine učenicima s odličnim IELTS i akademskim rezultatima.

St. Andrew's College Cambridge
St. Andrew's College Cambridge
Želiš znati više o dostupnim stipendijama?

Specijaliziran program za medicinu

Za sve učenike koji žele studirati medicinu, veterinu, farmaciju ili stomatologiju postoji specijaliziran program. Tijekom ovog programa učenici su usredotočeni na prirodne znanosti; biologija, kemija, fizika i/ili matematika. Osim toga, učenici uče o medicinskom vokabularu i imaju posebne pripreme za intervju za upis na studij. U ovom slučaju, mentori pružaju podršku u obliku pomoći kod odabira studija, pisanja motivacijskih pisama, priprema za ispite, volonterskog i poslovnog iskustva, odlazaka na seminare iz medicine i posjete fakultetima.

Lokacija u centru Cambridgea

Cambridge ima svjetsku reputaciju visoke kvalitete obrazovanja, istraživanja, znanosti i inovacija. Dvije lokacije St. Andrew’s Collegea i 6 učeničkih domova nalaze se u blizini centra Cambridgea, a za samo 50 minuta vožnje vlakom naći ćeš se u Londonu. Učenici koji odaberu pohađati srednju školu u Cambridgeu imaju i puno prilika za popuniti svoje slobodno vrijeme – glazba, umjetnost i sport. Cambridge se može pohvaliti i bogatom kulturnom scenom – festivali, galerije i muzeji. Uz to, tijekom pohađanja srednje škole St. Andrew’s College moći ćeš posjetiti 31 prestižan fakultet koji čine sveučilište u Cambridgeu.

St. Andrew's College Cambridge
St. Andrew's College Cambridge
Pročitaj više o privatnoj srednjoj školi u inozemstvu
Izvannastavne aktivnosti:
  • Sport – redovite sportske aktivnosti u dva sportska centra
  • Klubovi i društva – STEM, Vijeće učenika, kodiranje, fotografija, dizajn, glazba, debate, trčanje, poduzetništvo
  • Natjecanja – kreativno pisanje, stripovi, fotografija, matematika i prirodne znanosti
  • Društvene aktivnosti – filmske večeri, tradicionalna popodnevna čajanka, društvene igre, posjete muzejima i galerijama, festivali i kazališne predstave, jednodnevni izleti i sportska događanja

Ostale britanske škole grupacije Dukes Education

Cardiff Sixth Form College
Cardiff Sixth Form College

Cardiff Sixth Form College najbolje je rangirana privatna srednja škola u UK-u prema nacionalnim rezultatima A levels ispita zadnjih 11 godina. Čak 98% učenika 2021. godine postiglo dobilo je A+ ili A ocjenu iz položenih predmeta. Uz to, 82% učenika je dobilo ponudu za studij na top 100 svjetskih sveučilišta, a 42% učenika upisalo je G5 fakultete – Oxford, Cambridge, Imperial College, London School of Economics i University College London.

Earlscliffe Sixth Form College
Earlscliffe Sixth Form College

Earlscliffe Sixth Form College učenicima pruža gostoljubivu obiteljsku atmosferu. Zajednica od 120 učenika iz cijelog svijeta predstavlja malo globalno selo. Earlscliffe je smješten na obali okruga Kent, a dobro je prometno povezan s Londonom. Unatoč svojoj veličini, ova se privatna škola može pohvaliti impresivnim 38. mjestom među 4.303 škola prema A levels rezultatima. Tajna odličnih rezultata ove škole je sistem sustavnog testiranja, praćenja i individualnog podučavanja učenika. Učenici na tjednoj bazi dobivaju testove iz predmeta koje pohađaju, a njihovi roditelji imaju uvid u rezultate.

Rochester Independent College
Rochester Independent College

Rochester se nalazi u top 2% škola u Engleskoj za učenike koje ponovno polažu A levels. U prosjeku, učenici koji žele poboljšati svoje ocjene na Rochesteru napreduju za dvije ocjene po predmetu. Rochester Independent College nudi potpuno opremljeni smještaj, a nalazi se na 35 minuta od Londona. Zajednicu učenika na Rochester Independent Collegeu čini 75% britanskih i 25% međunarodnih učenika. Fakulteti koje učenici Rochestera najčešće uključuju University of Cambridge, University of Leeds, University of Nottingham, University of Exeter i Imperial College London.

Hampstead Fine Arts College
Hampstead Fine Arts College

Hampstead Fine Arts College vodeći je college za pripremu na upis za umjetnički studij namijenjen učenicima od 13 do 19 godina. Učenici imaju prilike steći vještine u umjetničkim studijima i tamnoj sobi te predstaviti svoje umjetničke radove. Zajednica na Hampsteadu broji 220 učenika od kojih je 10% dolazi iz drugih zemalja. Učenici biraju između 25 predmeta iz područja umjetnosti, humanističkih i društvenih znanosti s fleksibilnim rasporedom. Predavači su umjetnici i drugi profesionalci iz stvarne industrije koji učenicima nude individualni pristup.

Zanima te više o pohađanju privatne srednje škole u Velikoj Britaniji?

Rezerviraj svoj termin za besplatne konzultacije

Sorry, the comment form is closed at this time.