KONTAKTIRAJTE NAS: 01/ 4812 200; 091/ 4812 200

PRATITE NAS:

Top
10 Nov

Koji su benefiti i zašto je srednjoškolska razmjena u inozemstvu popularna?

 

Nove prilike u novom svijetu. Srednjoškolska razmjena popularna je već neko vrijeme, a njeni korijeni potječu iz ERASMUS-ovog programa studentske razmjene. Danas je srednjoškolska razmjena u inozemstvu globalno raširen koncept koji djeluje samostalno i konstantno bilježi porast u broju učenika koji sudjeluju u ovakvim programima kulturne razmjene. U ovome blogu nastojat ćemo približiti značaj i potencijal srednjoškolske razmjene za roditelje i školarce, što sve iskustvo razmjene u inozemstvu donosi sa sobom, koja su prijašnja iskustva polaznika, kako točno izgleda proces prijave, i kako se još bolje informirati o prijavi.

Dolazimo i u tvoj grad! Imaš priliku upoznati nas i naše polaznike na prezentacijama u Rijeci i Zagrebu. Saznaj kako je to pohađati školu u Americi i Europi te završiti jedan od razreda srednje škole u inozemstvu. Sve što je potrebno jest registrirati se.

Pridružite nam se na prezentacijama u Rijeci i Zagrebu: Prijave za srednjoškolsku razmjenu u Americi i Europi za 2024.! Saznajte detalje, informirajte se o rokovima i započnite svoju prijavu na vrijeme.
Vidimo se na prezentaciji!
Registriraj se na prezentaciju

Benefiti srednjoškolske razmjene

  • Avantura
  • Upoznavanje nove kulture
  • Osamostaljenje
  • Stvaranje novih prijateljstava
  • Usavršavanje jezika
  • Akademski uspjesi u inozemstvu
  • Sportski uspjesi u inozemstvu
  • Mogućnost nastavka studija u inozemstvu

Zašto uopće srednjoškolska razmjena?

U srži srednjoškolske razmjene nalaze se intrinzične potrebe, neki srednjoškolci više su ekstrovertirani i dobivaju ispunjenje tako što se okružuju novim iskustvima i ljudima te time dobivaju dozu osamostaljenja. S druge strane, postoje srednjoškolci koji su fokusirani na budućnost i oni koriste razmjenu kao iskustvo koje ih može izgraditi u budućnosti te pridonijeti njihovoj karijeri. Akademski uspjesi, stjecanje diploma u prestižnim srednjim školama, potencijalne poslovne prilike i izgradnja CV-a motiviraju naše srednjoškolce da budu bolji i spremniji za sve kompetitivnije tržište rada.

Iskustva naših polaznika – klasična srednjoškolska razmjena u SAD-u

Mirta Pušec, Wisconsin

Došla sam ovdje bez previsokih očekivanja, ali je zaista predivno. Ljudi koje sam upoznala su predragi i ljubazni. Toliko mi je dobro ovdje da sam odlučila produljiti svoj ostanak, koji je inače bio samo jedno polugodište. Naravno, malo jesam homesick, ali se toliko novih stvari događa ovdje da ne mislim puno o tome.

Vivien Stanić, Illinois

Prvi tjedan škole sam našla prijatelje koji su me prihvatili u društvo jako brzo. U školu mi nije mrsko ići jer znam da će biti zabavno i zanimljivo, nastavnici uvijek pronađu način naučiti nas nešto na zabavan način. Sportovi u školi su jako bitni i do sada najbolje iskustvo su mi sportske utakmice moje škole! BHV mi je pomogao tako što su mi odgovorili na svako pitanje koje sam imala tijekom prijava i učinili taj cijeli proces puno lakšim. Hvala vam puno!

Pridužite nam se na eventu u Zagrebu i Rijeci: Prijave za srednjoškolsku razmjenu u Americi i Europi za 2024.!

Zašto ne smijete propustiti event?

  • Besplatna prezentacija o svim popularnim destinacijama za srednjoškolske razmjene
  • Konzultacije s BHV savjetnicama
  • Rezervacija mjesta za 2024./2025.
  • Informiranje o daljnjim koracima oko prijave i potrebne dokumentacije
  • Razgovor s učenicima koji su bili na programu i njihovim roditeljima
Registriraj se na prezentaciju

Koja je država za Vas?

Svjesni smo kako većina želi putovati u Sjedinjene Američke Države, no postoji pregršt drugih opcija srednjoškolske razmjene. BHV Education surađuje i s Velikom Britanijom, Njemačkom, Irskom, Španjolskom, Italijom i Francuskom te svakom polazniku pristupamo individualno i prilagođavamo se njegovim potrebama i željama. Cilj BHV Educationa jest pružati bolji uvid u jedinstvenost svake od navedenih lokacija, i zašto bi jedna opcija mogla biti bolja od druge.

SAD

  • Fleksibilnost profesora
  • Velik izbor škola
  • Sportske i izvannastavne aktivnosti
  • Velik izbor predmeta
  • Host obitelji

Velika Britanija

  • Drugi najbolji obrazovni sustav
  • Odlična priprema za studij
  • Dobra lokacija
  • Vrhunske škole
  • Bogaćenje životopisa

Španjolska

  • Jedinstvena kuhinja
  • Gostoljubivost
  • Kvalitetno obrazovanje
  • Pristupačne cijene
  • Velike kulturalne razlike

Ostale destinacije

Izuzev ove top 3 destinacije nudimo i vrlo popularnu Njemačku koja je već poznata kao destinacija gdje se naši srednjoškolci lako prilagođavaju i život je vrlo sličan našem.

Tu je i Italija, prekrasna zemlja s prekrasnim ljudima i jezikom, no obrazovni sustav malo je drugačiji te njihove škole nude više opcija pri upisu, poput: Klasične gimnazije, znanstvene gimnazije, učiteljske škole i ostalih. Važno je istražiti i konzultirati se kako biste imali dobar uvid u njihov jedinstveni sustav.

U ponudi je i Irska koja, slično kao i Velika Britanija, nudi visokokvalitetne studije u kombinaciji s dobrim društvenim životom.

Osim spomenutih, nudimo i srednjoškolske razmjene u Francuskoj, koja održava svoj ugled kao luksuzna i romantična destinacija. Francuska može parirati jednako luksuznim i visoko rangiranim srednjim školama koje se granaju na niže srednjoškolsko obrazovanje (college) i više srednjoškolsko obrazovanje (lycee).

Uvjeti i opcije

Uvjeti za odlazak na srednjoškolsku razmjenu su:

  1. 14-18 godina
  2. Dobro znanje engleskog jezika
  3. A2 razina njemačkog, španjolskog, talijanskog ili francuskog jezika
  4. Vrlo dobar prosjek ocjena

Osim gore navedenih opcija, važno je i napomenuti da se nudi klasični program srednjoškolske razmjene u inozemstvu te upis kraćeg ili dužeg programa u privatnim srednjim školama u inozemstvu.

Za sve ostale informacije slobodno kontaktirajte BHV Education telefonski ili putem e-maila. Ako ste zainteresirani za neki od srednjoškolskih programa, dogovorite besplatne konzultacije u BHV Education uredu ili putem Zoom platforme.

Klasični program

Odvija se u periodu od maksimalno godinu dana, pohađa se državna škola i boravak je kod host obitelji.

Glavni ciljevi: Usavršavanje jezika, stjecanje iskustava, prijateljstava, upoznavanje kulture, nove avanture.

Programi u privatnim školama

Odvijaju se u periodu od jedne do dvije godine, pohađa se privatna škola i boravak je u studentskome domu.

Glavni ciljevi: Individualna posvećenost, stjecanje diplome prestižnih srednjih škola.

Proces prijave na klasičnu ili privatnu srednjoškolsku razmjenu

  1. Dogovor besplatnih konzultacija na kojima prolazimo sve uvodne detalje, dobivamo uvid u preference učenika te predlažemo potencijalne opcije za klasični srednjoškolski i privatni srednjoškolski program.
  2. Nakon odabira željene škole i destinacije, potpisuje se ugovor s BHV Educationom.
  3. Administrativni dio prijave: Prikupljanje potrebne dokumentacije, ispunjavanje aplikacije, pisanje motivacijskog pisma, pisanje prijemnih testova te kontinuirane konzultacije i podrška tijekom cijelog prijavnog procesa. Nakon toga čekanje potvrde primitka na program.
  4. Konačni koraci prema razmjeni: Uplaćivanje cijelog iznosa za program, traženje host obitelji te čekanje placementa. Ishodavanje vize te održavanje orijentacije prije i poslije odlaska na razmjenu.
Dogovori besplatne konzultacije

Sorry, the comment form is closed at this time.