KONTAKTIRAJTE NAS: 01/ 4812 200; 091/ 4812 200

PRATITE NAS:

Top
28 Nov

Kako provesti nezaboravno ljeto u Švicarskoj: Martino iskustvo na Glion Institute of Higher Education

 

Dopustite mi da vas provedem kroz nevjerojatno iskustvo koje sam prošla na nedavno održanom ljetnom kampu Sveučilišta Glion od 6. do 13. kolovoza 2023. Bez ikakve sumnje, ovo je bilo iskustvo koje će me pratiti cijeli život, a osjećaj zadovoljstva i entuzijazma koje osjećam dok ga dijelim s vama je neopisiv.

Samo dolazak u Montreux bio je dovoljan da me ostavi bez daha. Grad se prostire uz obalu predivnog Ženevskog jezera, s planinama koje se pružaju u daljini. Naša prva slobodna popodnevna šetnja dozvolila nam je da osjetimo taj čaroban okoliš. Kombinacija prirode i arhitekture stvorila je atmosferu koja je odmah stvorila osjećaj ugode i uzbuđenja.

Nakon uvodnog dana, prionuli smo na rad. Radionice su bile pravo osvježenje u usporedbi s klasičnim učenjem. Imali smo priliku zaroniti u svijet kulinarstva, otkriti tajne koktel majstorstva, te naučiti što sve ulazi u posao recepcionera. Ali to nije sve! Radili smo na postavljanju stolova za fine večere, te istraživali poslovne trendove u luksuznom hotelskom sektoru. Praktični i interaktivni pristup svim radionicama pružili su nam  uzbuđenje i želju za učenjem.

Međutim, nismo se zadržali samo na radionicama. Posjetili smo luksuzne hotele koji su osvježili naše predodžbe o gostoljubivosti i luksuzu. Fairmont Le Montreux Palace i Gstaad Palace predstavljali su vrhunce komfora i ugode, a osjećaj da smo se prošetali kroz ove impresivne prostore i večerali u njihovim vrhunskim restoranima je bio izvanredan.

Najuzbudljiviji dio za mene bio je srijeda, kada smo se upustili u avanturu na Ženevskom jezeru. Wakeboarding i plivanje su nam omogućili da se osjećamo živima i slobodnima. Kasnije smo zajedno večerali, a večernja projekcija filma na kampusu pružila nam je priliku da se opustimo i povežemo na poseban način.

Istraživanje švicarske kulture i okusa bilo je neizostavno. Posjetili smo čokoladnu tvornicu Cailler i tvornicu sira Gruyere, gdje smo imali priliku naučiti i kušati raznolike poslastice. Dodatni vrhunac bio je posjet Međunarodnom olimpijskom muzeju u Lausanni, gdje smo dobili uvid u svijet sporta i olimpijskog duha.

Kruna cijelog iskustva bila je dodjela nagrada koja nas je podsjetila na sve što smo postigli tijekom tjedna. Zajedno smo slavili naše uspjehe i podijelili osjećaj postignuća koji će nas motivirati i inspirirati u budućnosti.

Kada se osvrnem na cijelo to iskustvo, zahvalnost je ono što najviše osjećam. Ljetni kamp na Glion Sveučilištu nije samo proširio moje horizonte u smislu znanja i vještina u industriji gostoprimstva, već mi je pružio priliku za nova prijateljstva, dublje razumijevanje različitih kultura te nevjerojatnu inspiraciju za buduće izazove. Da se ikada ponudi prilika, bez razmišljanja bih sve to proživjela ponovno.

I ti želiš doživjeti nezaboravno ljeto i naučiti sve o poslu recepcionara, istražiti poslovne trendove u luksuznom hotelskom sektoru i naučiti raditi koktele? Javi nam se i rezerviraj svoje mjesto na ljetnom kampu Glion Institute of Higher Education!

Dogovori besplatne konzultacije

Sorry, the comment form is closed at this time.