KONTAKTIRAJTE NAS: 01/ 4812 200; 091/ 4812 200

PRATITE NAS:

Top
3 Apr

Upišite master u Londonu: Donna otkriva zašto University of Greenwich

Zanima Vas studij u Velikoj Britaniji? Na University of Greenwich možete studirati na čak stotinjak preddiplomskih i diplomskih smjerova, a s obzirom na tako velik izbor, vrlo je vjerojatno da ćete uspjeti pronaći nešto za sebe! Javite se BHV obrazovnim savjetnicama s povjerenjem i započnite svoju prijavu.

Razmišljaš o studiju u Velikoj Britaniji?

Dogovori besplatne konzultacije
  • Bok Donna, hvala ti što si izdvojila vrijeme za nas. Za početak, zanima nas koji si studij završila u Hrvatskoj?

Kemijsko – Tehnološki fakultet u Splitu.

  • Kada i na koji način si počela razmišljati o studiju u inozemstvu?

Sve je počelo kada sam završila srednju Zdravstvenu školu. Razmišljala sam upisati kemiju u Splitu, no gledala sam mogućnosti za otići u inozemstvo i steći još više znanja. Na kraju sam spletom okolnosti odlučila da je bolje završiti preddiplomski u Hrvatskoj, a master u inozemstvu.

  • Koju zemlju si željela posjetiti i koji fakultet pohađati? Koji smjer sada pohađaš?

Htjela sam posjetiti Veliku Britaniju i vidjeti koji fakulteti smjer kemije, ali s kozmetikom. Na fakultetu University of Greenwich upisala sam smjer MSc Formulation Science.

  • Zašto si izabrala baš UK i Greenwich University?

UK sam izabrala najviše iz razloga što su jedna od vodećih zemalja u obrazovanju i nude različite smjerove, što u Hrvatskoj, a niti u nekim drugim zemljama nisam mogla pronaći. Ogroman plus mi je što je sve na engleskom, a to je drugi jezik koji znam i na kojem bi mi bilo lako učiti. University of Greenwich je bio fakultet koji nudi baš ono što mene zanima. Jako su organizirani i stalo im je do njihovih studenata, a uz to se trude na što bolji način pojasniti i približiti sve učeno gradivo te da to gradivo zapravo i primijenimo.

  • Kakav je pristup profesora na Greenwich University, a kakav u Zagrebu? Kakav je odnos profesora i studenta?

Profesori su mnogo opušteniji nego što su bili u Splitu, doduše uvijek ima iznimki i ovdje i u Splitu, ali odnos profesora i studenta je ovdje nekako prijateljski nastrojen. Najveća razlika mi je bila što bi uvijek govorili ako vam je dosadno na predavanju, skenirajte karticu za attendance i otiđite kako ne biste ometali nastavu.

  • Kako izgleda nastava na Greenwich University i u čemu je njegova posebnost?

Nastava je organizirana na način da imamo 3 semestra. Budući da sam ja započela u siječnju (da, postoji i ta mogućnost) onda mi je prvi semestar od 16.1-31-3. U tom razdoblju imam predavanja i vježbe iz dva predmeta. Nakon toga ide ljetni semestar kada ću se fokusirati na svoj Research project koji je u sklopu diplomskog. Zatim imam zadnji semestar s preostalim predmetima. Posebno je što je lakše podijeljen i na masteru nema toliko ispita, većina je u seminarskim radovima i prezentacijama te možda jedan ispit na kraju semestra.

  • Kako izgleda studentski život u UK?

Studentski život je jako zanimljiv, fakulteti uvijek organiziraju evente na kojima dođu i drugi studenti. Imaju mnogo zanimljivih radionica i sastanaka te dovode predavače koji su tu za raznorazne teme kao, primjerice, “Kako osnovati svoju firmu” ili neke teme koje se odnose na farmaceutsku industriju. Također, s obzirom na to da je moj fakultet u Londonu, uvijek imam što razgledavati u slobodno vrijeme. To je jednostavno grad koji nikada ne spava.

  • Možeš li nam opisati jedan svoj tipični dan?

Kako živim na kampusu trenutno, ne moram se toliko rano ustajati da bih se spremila za predavanja ili laboratorijske vježbe, stoga se probudim i odradim predavanja na fakultetu, popijem kavu s prijateljima pa se vratim kući spremiti nešto za ručak ili odem u menzu. Ako nemam što za učiti odem ili u centar Londona ili dogovorim da ću raditi taj dan. No, ako imamo za učiti, onda se uhvatim toga kako mi se gradivo ne bi nakupljalo. Nakon toga odem u teretanu kako bih se oslobodila svog stresa.

  • Kako si pronašla posao i kako usklađuješ obaveze?

Posao sam pronašla u roku 10 dana, vrlo lako. Naime, kako sam već prije dosta poslova radila imala sam jako bogat CV koji sam isprintala i predala na nekoliko mjesta. Nekoliko poslodavaca zvalo me na intervju, nakon čega sam odlučila gdje bi mi bilo najbolje. Obaveze je lako uskladiti ako si dovoljno discipliniran i organiziran. Ja najviše radim vikendom pa mi je to odmah prednost jer za učenje imam vremena preko tjedna.

  • Zašto bi preporučila studij u UK?

Preporučila bih ga svakom tko želi poboljšati svoje znanje engleskog jezika te svakome tko želi kvalitetno znanje, a ne želi stalno polaganje kolokvija. Također, mnogo je lakše pristupiti nekim informacijama s ovih područja te imamo mogućnost vidjeti i rukovati s instrumentima koje u Hrvatskoj još nemamo. Samim time što sam ovdje, imam prednost jer je mnogo konferencija na ovom području za polja koja mene zanimaju tako da ne moram putovati nigdje i lako mogu steći još više znanja.

  • Imaš li već neke daljnje planove?

Imam. Svatko tko je na masteru bi trebao već otprilike znati što želi. Pogotovo ako dolazite ovdje jer ovdje nisu klasični magisteriji, stoga biramo polje koje nas baš zanima. Mogu s ponosom reći da sam uz pomoć BHV Educationa pronašla fakultet koji je baš za mene i moje interese te moje buduće planove.

Pošalji nam upit za studijske programe u inozemstvu!

Sorry, the comment form is closed at this time.