KONTAKTIRAJTE NAS: 01/ 4812 200; 091/ 4812 200

PRATITE NAS:

Top
22 Mar

Bruno Ćubić, HTMi, Volume 2

Danas vam donosimo priču Brune Ćubića, našeg studenta na Hotel and Tourism Management Institute – njegova priča će neke od vas nadahnuti, a drugim potvrditi kako je Švicarska i HTMi jedini i pravi izbor za njih.

Svakako treba naglasiti kako je ovaj tekst zapravo Bruno Ćubić Volume 2 jer posao BHV savjetnika ne prestaje onda kada student upiše fakultet ili sjedne u avion – mi se brinemo za naše studente i za vrijeme njihovog studija, tu smo da im pomognemo s nedoumicama, nostalgijom pa i gdje i kako nastaviti svoju obrazovnu avanturu.

Ponekad ih i ugnjavimo da nam se javljaju s faksa, napišu dugačke tekstove i pošalju hrpu slika – srećom pa Brunu nije trebalo dugo nagovarati 🙂

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]
Bruno je studij upisao u kolovozu 2015. Neke stvari su se promijenile, ali jedno je ostalo isto za Brunu – on svaku pruženu i stvorenu priliku objeručke prihvaća i ne ustraje pred izazovima. A Bruno nam poručuje sljedeće: “Ako te ovaj tekst nece oduseviti, ziher nece niti slike lol!”
Bruno volume 1

Nakon nekoliko godina sto sam dio HTMi obitelji, zaista mogu reci da mi je ovo iskustvo promijenilo pogled na svijet.

Otkako sam krenuo sa studijem u kolovozu 2015., puno stvari se promijenilo. Jedan od razloga zasto sam odabrao HTMi je bio obvezna praksa uz studij i fleksibilnost programa. Nakon zavrsetka prvog (akademskog) semestra, prvu praksu odradio sam u Park Weggis Hotelu. Iako studenti obicno na praksi ostaju 5-6 mjeseci, ja sam odlucio iskoristiti felksibilnost programa i produziti za Aspen gdje sam radio u St Regis Aspen Resortu.

Kad sam se vratio na 2. godinu, nekako mi je sve bilo novo: studenti, zaposlenici, sistem… ali stari prijatelji su ostali, dok su novi dosli.

Semestar nakon zavrsio sam neobavezni MiT (Manager in Training) program, sa specijalizacijom u dva odjela: Events management i Career Center (deskriptivno najblizi bi bio Human Resources, tj. Ljudski resursi). Sada vec radim na HTMi-ju; radi svog pozitivnog stava i isticanja medu masom ponudili su mi posao praktikanta u Career Centru tijekom sadasnjeg semestra.

Zamisli razgovor za posao na koji dodes i trazis uvjete po osnovi svoje vrijednosti… To dobivas studirajuci na ovakvom fakultetu i u ovakvom okruzenju.

Sljedeci korak za mene je vrlo vjerojatno posao na poziciji ‘Chef de Service Assistant’ (shoutout mom bogatom zivotopisu i znanju njemackog jezika hahaha) u jednom od najskupljih restorana u Luzernu. Nakon toga planiram ici ponovno u SAD raditi ono zbog cega sam i zapoceo ovu ‘iluziju Hrvatskog obrazovnog sistema’, a to je Event management (ukoliko se nade dostojna pozicija).

U tome je cijela poanta HTMi-ja: otvara ti vrata prema cijelom svijetu i daje mogucnost da se konstantno unaprijedujes kroz posao. Netko poput mene zeli iskoristiti tu priliku i imati sto vise prakticnog iskustva prije BSc diplome, no isto tako netko drugi zeli zavrsiti sto prije. Svatko ima svoju pricu, samo je bitno drzati se svog fonta i velicine slova

Od prvog do danasnjeg dana nikada nisam mislio da cu stajati gdje, ironicno, sada sjedim  i na laptopu pisem ovakve rijeci o svom zivotnom pravcu, mozda nadahnjujuci sve koji citaju da je ovo fakat jedinstvena kategorija studiranja. Nisam bio svjestan koliko prilika se otvara u ovoj industriji, samo treba biti dovoljno hrabar prihvatiti ih. Moj savjet buducim studentima na HTMi-ju bi bio da ne gube vrijeme i novac ako nisu spremni stisnuti zube i krenuti od nule. Da budu spremni na kulturne raznolikosti koje HTMi ponosno nosi i prihvacanje takve okoline. Da ne misle da se cijeli svijet vrti oko njih i da nece sve uvijek biti kao po spagi, nego ce sve doci na svoje uz dovoljno upornosti. Da ce se rad, disciplina, komunikativnost i “Yes I can” stav isplatiti prvenstveno na razini osobnog razvoja. Da su uvijek spremni nauciti nesto novo – zbog sebe, a ne zbog diplome.

Da zavrsim, konacan plan je vratiti se u Hrvatsku. Ne sljedece godine, niti za 5 godina, ali za 10-15 definitivno. Kad naucim sve ono sto sam ikada htio nauciti na faksu i kroz poslove koje sam uvijek htio raditi, na mjestima (na) koja sam htio dozivjeti, s ljudima koje treba jos upoznati, tada cu se vratiti. Zreo, pun iskustva, sa znanjem iz cijelog svijeta u malom prstu. Tada zelim biti svoj covjek, svoj sef, i tek tada zelim stvoriti utjecaj u Hrvatskoj koji ce promijeniti nas turizam naglavacke. *drop the mic*

Nama je uvijek drago čuti kako je našim studentima na studijskim programima, koliko ih je to iskustvo promijenilo i koliko im je prilika otvorilo. Bruno mi ti želimo puno uspjeha i sreće i definitivno da nam se vratiš u Hrvatsku i preokreneš turizam naglavačke!
Bruno te inspirirao? Koji je tvoj sljedeći korak? Zanima te kako krenuti njegovim koracima?

Prijave za ljetni rok su još uvijek u tijeku, a mi imamo dvije 40% stipendije!

Sorry, the comment form is closed at this time.