KONTAKTIRAJTE NAS: 01/ 4812 200; 091/ 4812 200

PRATITE NAS:

Top
8 Jun

Srednja škola u SAD, Ohio: Iskustvo učenice

Barbara nam donosi svoje iskustvo na srednjoškolskoj razmjeni u SADu gdje je boravila jednu školsku godinu.

Iskustva naših učenika i polaznika su nam iznimno bitna kao i održavanje kontakta za vrijeme trajanja programa  i nakon programa. Barbara je inicijalno otišla u SAD na jedno polugodište, ali već nakon par mjeseci odlučila je skupa s roditeljima i host obitelji kod koje je boravila produljiti svoj boravak na cijelu školsku godinu.

 

Foto 1: NY orientation 

 

U SAD-u sam provela oko 8 mjeseci i iako je moj boravak tamo završio pre rano, ovo iskustvo je bilo odlično. Živjela sam u malom mjestu u Ohiu. Moja obitelj je bila super, a samnom je u kući živjela jedna učenica s razmjene iz Španjolske. S njom sam se jako dobro sprijateljila i na kraju smo bile kao sestre.

Foto 2: Ja s host roditeljima i s Laurom poslije božićne mise

U 11. mjesecu smo s obitelji otišile u Los Angeles na tjedan dana, a u 3. mjesecu smo otišle u Washington DC gdje smo proveli pet dana. U školi je od početka bilo odlično jer su se svi htjeli družiti s učenicima s razmjene.

 

Foto 3: Košarkaški tim moje škole

 

Jedan jako dobar način za upoznavanje novih prijatelja je sudjelovati u nekoj izvannastavnoj aktivnosti. Ja sam igrala košarku i to mi je bilo jedno od najboljih iskustava tamo. Profesori su bili super i uvijek su bili spremni pomoći, a s jezikom nisam imala nikakvih problema.

 

Isto moram spomenuti NY orientation koji je trajao tri dana i to je bilo prije nego što sam otišla u Ohio. Tamo sam upoznala puno novih prijatelja iz svih zemalja svijeta.

Foto 4: S host obitelji u Washigtonu

Barbara Pavičić Perez, Zagreb

Sorry, the comment form is closed at this time.