KONTAKTIRAJTE NAS: 01/ 4812 200; 091/ 4812 200

PRATITE NAS:

Top
19 Feb

High School England 2021.

Iskusi srednju školu u Engleskoj na 4 tjedna već ovog proljeća.

Cijela godina ili polugodište na srednjoškolskoj razmjeni u stranoj zemlji možda ti se čini kao prevelik korak, ali i previše vremena da budeš odvojen od svoje obitelji i prijatelja. Pohađanjem škole u Engleskoj na 4 tjedna tijekom svibnja, lipnja ili rujna 2021. imat ćeš dovoljno vremena da iskusiš obrazovni sustav druge zemlje, doživiš Englesku i sprijateljiš se s britanskim vršnjacima.

High School England 2021.

Zašto se trebaš odvažiti na kratkoročnu razmjenu u Engleskoj?

Ova netipična srednjoškolska razmjena dat će ti priliku da na 4 tjedna učiš one predmete koji su područjem tvojeg interesa. Moći ćeš birati predmete iz područja filma, informatike, kulinarstva, fotografije, dizajna i umjetnosti. Za razliku od hrvatskog školstva, britansko obrazovanje velikim dijelom uključuje i primjenu teorijskog znanja pa ćeš odabirom nekih od navedenih područja imati priliku iskušati se u snimanju vlastitog filma, rukovanju robotima, pisanju tekstova za medije ili pak izradi umjetničkih djela putem digitalne tehnologije.

Razmjena na 4 tjedna u svibnju, lipnju ili rujnu razlikuje se od tipičnih programa ljetnih školi.

Umjesto učenja samo engleskog jezika tijekom ljeta i upoznavanja učenika iz drugih zemalja, ovaj tip razmjene omogućit će ti da na 4 tjedna iskusiš autentično srednjoškolsko obrazovanje kroz nastavu iz različitih zanimljivih predmeta, ali i da se sprijateljiš s britanskim srednjoškolcima. Na kojim sve lokacijama možeš ići na svoju srednjoškolsku razmjenu saznaj u nastavku teksta.

Wiltshire – dom najpopularnije britanske misterije

Vjerojatno najslavnija atrakcija Wiltshirea, ali i Ujedinjenog Kraljevstva općenito, jest Stonehenge. Ni danas još uvijek nije poznato zašto je Stonehenge izgrađen i kako je kamenje prevezeno iz Walesa. No, postoji nekoliko teorija koje bi mogle odgovoriti na to pitanje. Prva pretpostavlja da je ova atrakcija zapravo sveto groblje, druga da se radi o vrsti kalendara, a treća nalaže da je ovo kamenje služilo za obrede iscjeljivanja.

Pohađanjem Devizes škole u Wiltshireu bit ćeš dovoljno blizu da posjetiš najpopularniju britansku atrakciju s novim školskim kolegama i utvrdiš koja teorija je najuvjerljivija. Uz obavezne predmete, na 4 tjedna u ovoj ćeš školi moći pratiti nastavu iz predmeta kao što su fotografija, umjetnost i dizajn, glazba, ples i kazalište. Dok ćeš na predmetu fotografije raditi na izradi osobnog portfolia, u sklopu umjetnosti i dizajna kreirat ćeš umjetnička djela u 2D i 3D oblicima kroz crtanje, slikanje, kolaž, izradu printeva, keramiku i putem digitalnih medija.

High School England 2021.

Dorset – pravi Jurski park

Gotovo cijela obala Dorseta obiluje fosilima koji otkrivaju zemljinu povijest staru 185 milijuna godina. Dorsetska Jurska obala prepoznata je kao jedno od najbogatijih nalazišta prapovijesnih ostataka, a pod zaštitom je UNESCO-a. Ako si fan dinosaura, osim šetnje obalom, možeš posjetiti i muzej u Dorchesteru gdje se nalaze replike dinosaura u stvarnoj veličini. Obala Dorseta toliko je spektakularna da je poslužila kao filmski set brojnim pooznatim filmovima i serija, tako je u Dorsetu sniman Dunkirk u kojem glumi i pjevač Harry Styles, Imitation Game s Benedictom Cumberbatchom i Keirom Knightley te serija Broadchurch koja se emitirala i na našim malim ekranima.

U Dorsetu možeš pohađati Swanage School koja uz uobičajene predmete, ima u ponudi predmete hrane i nutricionizma, umjetnosti i dizajni, performativne umjetnosti i informatiku. Na predmetu hrane i nutricionizma saznat ćeš više o britanskoj i međunarodnoj kulinarskoj tradiciji, izoštrit ćeš svoje kulinarske vještine te steći znanja o procesu stvaranja hrane.

Ako ti je uzor Jamie Oliver ili voliš gledati britanski Bake Off, vrijeme je da se i sam okušaš u kulinarstvu.

Swanage School nastoji svojim učenicima dati spoj teorije i prakse, stoga se i predmet informatike temelji na razvoju kritičkog promišljanja, analize i rješavanju problema te je odlična priprema za fakultet u tom području.

PROGRAM UKLJUČUJE:

  1. Pohađanje britanske državne srednje škole
  2. Smještaj u obitelji s 3 obroka dnevno
  3. Podršku lokalnog koordinatora
  4. Nastavni materijal
  5. Transfer s aerodroma
  6. Mogućnost odabira škole i lokacije uz doplatu

High School England 2021.

Somerset – „zemlja ljetnih ljudi“

Pokrajina Somerset nalazi se na jugozapadnom dijelu Engleske, a obiluje šumskim zelenilom, predivnim plažama i brojnim skrivenim prirodnim ljepotama. Ne tako skrivena, klisura Cheddar nezaobilazna je atrakcija Somerseta, visoka čak više od 150 metara. Njena unutrašnjost krije nekoliko špilja, a jedna od njih je zaslužna za proizvodnju prvog sira cheddar i to sasvim slučajno. Naime, prije 800 godina nepažljiva sluškinja je predugo ostavila kantu s mlijekom u špilji. Ipak, mlijeko se nije pokvarilo već je iz njega nastao popularni sir.

U Somersetu se nalazi i Mendip Studio School u kojoj možeš provesti 4 tjedna rame uz rame s britanskim vršnjacima. Mendip Studio School usmjerena je prema znanosti i tehnologiji pa ćeš uz engleski jezik, tjelesni i matematiku moći pohađati i predmete kao što su inženjerstvo, mediji, dizajn proizvoda i STEM poduzetništvo. Svakog se tjedna izvan vremena nastave održavaju različite aktivnosti koje uključuju robotiku i izgradnju brodova, a koje će ti pomoći da još više razviješ svoje sposobnosti i vještine, ali da se i zbližiš s novostečenim prijateljima.

High School England 2021.

Berkshire – pokrajina najvećeg naseljenog dvoraca na planeti

Glavni grad pokrajine Berkshire jest Reading, a u njemu je rođena i vojvotkinja od Cambridgea, Kate Middelton. U ovoj je pokrajini i grad Windsor gdje se nalazi poznati dvorac kraljice Elizabete koji je ujedno najveći naseljen dvorac na planeti. Zanimljivo je da je u ovom gradu izgrađena i najstarija engleska čajana Crooked House koja potječe još iz 1687. godine. Uz to, ovim se gradom proteže i najkraća ulica Queen Charlotte Street, duga samo 15 metara. Ako ti sve nabrojano nije pretjerano zanimljivo, možda će te razveseliti činjenica da se u Windsoru nalazi i Legoland.

Sve ove lokacije moći ćeš posjetiti ako izabereš svoja 4 tjedna u svibnju, lipnju ili rujnu provesti u The Wren School. Ovdje ćeš uz engleski, matematiku i znanost, moći dobiti znanja iz biznisa, 3D dizajna ili pak filma. U sklopu filmskih studija naučit ćeš kako kreirat svoj film, ali ćeš se okušati i u pisanju scenarija za film.

High School England 2021.

East Sussex – upoznavanje engleske tradicije kroz okusne pupoljke

Britanska kulinarska tradicija obiluje pudinzima, a ova pokrajina se može pohvaliti svojim desertom Sussex Pond Pudding koji potječe još iz 1672. godine. Uz to, u Sussexu možeš bolje upoznati englesku tradiciju kroz okuse tradicionalnog deserta od šljiva i tarta od višnje. Odlaskom u East Sussex moći ćeš upijati spektakularan pogled na Seven Sisters klifove. Naziv ovih klifova proizašao je iz legende prema kojoj je svaka od sedam sestara imala dom na jednom brdašcu. Iako smo ranije spomenuli da je Dorset bio set mnogih poznatih filmskih uspješnica, moglo bi te zanimati da se film Harry Potter and the Goblet of Fire snimao upravo u ovoj pokrajini.

U ovoj pokrajini smješten je i East Sussex College s tri kampusa u Hastingsu na kojima možeš produbiti znanje o medijima. Svoje postojeće znanje o televiziji, filmu, tiskanim i digitalnim medijima moći ćeš nadograditi i proizvesti svoje medijske radove. Medijske studije omogućit će ti da razviješ svoju kreativnu stranu i stekneš nove praktične vještine u produkciji medijskih tekstova kroz obradu tema do kojih ti je stalo.

Ako imaš želju doživjeti Englesku na 4 tjedna, steći nova poznastva, otkriti ljepote koje ova zemlja skriva i uz to sve, steći znanja i vještine koja će ti olakšati muke oko izbora fakulteta, javi nam se,a mi ćemo ti uz svoje stručno savjetovanje pomoći da izabereš školu koja najbolje odgovara tvojim aspiracijama.

Sorry, the comment form is closed at this time.