KONTAKTIRAJTE NAS: 01/ 4812 200; 091/ 4812 200

PRATITE NAS:

Top
2 Jan

TEDI London: Studij za inženjere budućnosti

Kada bi vam netko rekao da zamislite inženjera, velika je vjerojatnost da bi vam na um prvo pala slika muškarca u odijelu s naočalama ili mladića koji nalikuje na Marka Zuckerberga, osnivača Facebooka. Možda biste rekli da su inženjeri nadprosječno inteligentni, osobito u fizici i matematici. No, što kada bi postojao studij inženjerstva koji želi promjeniti kako ta slika trenutno izgleda? TEDI London upravo izvodi jedan takav program koji promiče različitost i kreativnost.

Koje su osobine inženjera budućnosti?

Glavne odlike inženjera budućnosti su znatiželja, kreativnost i inovativnost. Inženjeri su ti koji stvaraju nove tehnologije, ali i unapređuju već postojeće. Kako bi u tom procesu bili uspješni, trebaju biti znatiželjni kako stvari funkcioniraju, pronalaziti kreativne odgovore na probleme i pri tome biti inovativni. Također, kako bi mogli dizajnirati proizvode koje će ljudi koristiti, inženjeri trebaju poznavati različite discipline i kulture. Budući da je dizajn proizvoda sve više usmjeren prema korisničkom iskustvu i specifičnim skupinama ljudi, potrebno je dobro razumijevanje osoba, posebno mladih žena, kojima su proizvodi namijenjeni.

TEDI London – studij za inženjere budućnosti
TEDI London – studij za inženjere budućnosti

Jedinstveni visokoobrazovni program

Na TEDI London izvodi se samo jedan studijski program – Global Design Engineering. Ovaj inovativan program obuhvaća mehaničko, električno, elektroničko, civilno i okolišno inženjerstvo, ali i dizajn proizvoda. Cilj obrazovnog programa jest opremiti studente vještinama za tržište rada budućnosti. Takav tip inženjerskog visokoobrazovnog programa izvodi se na samo nekolicini sveučilišta u cijelom svijetu, a sam koncept je potpuno nov. Razvijen je u suradnji sa svjetskim profesionalcima koji razumiju da industrija treba novu vrstu inženjera. Umjesto tradicionalnog inženjera strojarstva ili elektrotehnike, svijetu inženjerstva potrebni su kreativni inovatori koji nude novu i drukčiju perspektivu.

TEDI London predstavit će se na ovogodišnjem ONLINE sajmu Dani mobilnosti i edukacije 04.02.2023. Imat ćeš priliku upoznati predstavnike ovog zanimljivog studija i pitati ih sve što te zanima. BHV Education već nekoliko godina zaredom održava ovaj sajam školovanja pa ne propusti saznati sve što te zanima o obrazovanju u inozemstvu.

TEDI London – studij za inženjere budućnosti

Tri ugledna sveučilišta osnivača

Iza visokoobrazovne institucije TEDI London stoje tri svjetski priznata sveučilišta: Arizona State University, King’s College London i UNSW Sydney. Dok Arizona State University nosi titulu najinovativnijeg sveučilišta u SAD-u, King’s College London zauzeo je 31., a UNSW Sydney 44. mjesto na QS ljestvici koja na svoj popis uvrštava preko 1000 najboljih svjetskih sveučilišta.

Praktična primjena znanja

Od prvog dana studija studenti imaju prilike raditi na stvarnim projektima. Projekti su konkretni izazovi s kojima se industrija susreće, a osmišljeni su u suradnji s poslodavcima. Ključne teme koje će projekti obrađivati su računarstvo, robotika, pametni gradovi, energija i održivost. Tijekom projekata studenti imaju jedan na jedan rad s mentorom te rad u grupi. Studenti istražuju, dizajniraju i kreiraju koncepte, artefakte i prototipove u laboratorijima koji se zovu „makerspaces“. Kroz cijeli proces studenti su vođeni uputama koje im daju prostor da raspravljaju o problemima s kojima se susreću na projektima te da razmjenjuju ideje i uče jedni od drugih.

Kombinacija individualnih i grupnih projekata omogućit će studentima da razviju svoje vještine funkcioniranja u timu, rješavanja problema, upravljanja projektima i vodstva, ali i tehničke kompetencije i kritičko promišljanje.
TEDI London – studij za inženjere budućnosti

Rame uz rame s poslodavcima

Praktični rad uključuje blisku suradnju s mentorima iz industrije. Za razliku od drugih praksi gdje studenti imaju mogućnost raditi samo s jednim poslodavcem, na TEDI-Londonu budući inženjeri surađuju s više poslodavaca. Na taj način mladi inženjeri imaju pristup različitim poslodavcima što im pomaže da bolje upoznaju svoje interese i sposobnosti. Osim toga, radom s različitim poslodavcima, studenti obogaćuju svoj portfolio projekata koji će im olakšati pronalazak posla po završetku programa.

Dogovori besplatne konzultacije s BHV obrazovnim savjetnicama

Kome je ovaj studij namijenjen?

Za upis programa na TEDI London nije vam potrebno napredno znanje fizike i matematike. Iako je obično za studij inženjerstva neophodno znanje fizike i matematike, studij Global Design Engineering primarno je namijenjen znatiželjnim i kreativnim pojedincima koji svojim inovacijama žele unaprijediti svijet. Inženjerstvo se nalazi svuda oko nas, od tehnologije i građevina pa sve do medicine i mode. Zato je važno da inženjeri ne budu samo specijalizirani u jednom području i da ne posjeduju samo jedan set znanja i vještina već da barataju raznolikom paletom kompetencija, ali i da doprinesu drukčijom, originalnom perspektivom.

TEDI London – studij za inženjere budućnosti

Želiš saznati više o studiju na TEDI London?

Sorry, the comment form is closed at this time.