KONTAKTIRAJTE NAS: 01/ 4812 200; 091/ 4812 200

PRATITE NAS:

Top
21 Feb

Posjetili smo Tilburg University

Nizozemska – zemlja koja broji više bicikala nego ljudi,  zemlja velikih umjetnika, tulipana, vjetrenjača  te ukusnog sira i naravno stroop wafla, osim nabrojenog, zanimljiva je brojnim hrvatskim studentima i zbog toga što nudi velik broj programa na engleskom jeziku na preddiplomskoj i diplomskoj razini.

Postoji preko 2000 programa na engleskom jeziku – nizozemska se sveučilišta mogu pohvaliti najvećim brojem studijskih programa na engleskom jeziku u kontinentalnoj Europi, a s druge strane dobivate visoku kvalitetu za mali novac – kvaliteta studijskih programa je svjetski poznata, a školarine i životni troškovi su mnogostruko manji nego u zemljama engleskog govornog područja.

Nizozemska
Nizozemska

U Nizozemskoj je barem jedan od deset studenata internacionalni student što vam osigurava internacionalno iskustvo koje je jedan od glavnih razloga zašto se naši studenti odlučuju na studij u inozemstvu.

Nizozemska je 17. ekonomija svijeta, a neke od najpoznatijih i najvećih multinacionalnih kompanija poput Philipsa, Heinekena, KLM, Shell, Unilevera su upravo nizozemske što doprinosi zaposlenju poslije diplome – nizozemska vlada želi privući obrazovane i talentirane ljude pa tako svi internacionalni studenti mogu aplicirati za boravišnu dozvolu poslije završetka studija.

Prednost studija u Nizozemskoj je svakako i povoljna školarina koja za EU studente iznosi 2.143 EUR godišnje dok studenti imaju prilike aplicirati za kredite te stipendije.

Nizozemska
Nizozemska
Tilburg

BHV Education, kao vodeći savjetnik za obrazovanje u inozemstvu neprestano posjećuje partnerske institucije pa je tako u veljači došao red na Tilburg University.

Tilburg University se smjestio u gradu Tilburgu, 7. najvećem gradu u Nizozemskoj na udaljenosti od samo 2 sata od glavnog grada Amsterdama. Tilburg je bio manje mjesto do 1800-ih kada je naglo narasao u jedan od središnjih industrijskih centara, zahvaljujući vuni dok se danas grad može pohvaliti zavidnom prehrambenom industrijom te izradi papira, kemikalija i metala. Ono što grad Tilburg čini posebnim je svakako zelenilo i šume koje okružuju grad. Svakog srpnja u Tilburgu se održava desetodnevni karnival Tilburg Kermis koji slovi za najveći karnival zemalja BENELUX-a.

Kratkim uvodom u grad Tilburg dolazimo do Tilburg University-ja. Dolazak iz Amsterdama do Tilburga je veoma jednostavan bilo da idete iz centra grada ili direktno s aerodroma. Ugodna vožnja od dva sata kroz prekrasan krajolik Nizozemske dovest će vas do stanice Tilburg University od koje će vas ugodna šetnja dovesti do kampusa sveučilišta.

Moto Tilburg University-ja je Understanding Society – te filozofije se sveučilište drži od samih početaka, a više od 1.500 djelatnika razvija i prenosi znanja drugima te spaja ljude iz različitih disciplina zajedno kako bi društvo učinili boljim mjestom. Na taj način, sveučilište želi dati svoj doprinos rješavanju kompleksnih društvenih problema.

Tilburg University ubraja se u top 500 svjetskih sveučilišta od čeka drži 5. Mjesto u svijetu u Poslovnoj administraciji prema šangajskoj listi, Times ga smješta u top 75 u ekonomiji, poslovanju, pravu i psihologiji dok su studenti proglasili Tilburg University najboljim općim sveučilištem u Nizozemskoj 4 godine za redom. Sveučilište broji 68 preddiplomskih i diplomskih programa od kojih su čak 53 dostupna na engleskom jeziku. Neki od najpopularnijih programa naših studenata su:

Nizozemski fakulteti su poznati po svojoj opremljenosti, pa tako niti Tilburg University ne zaostaje za drugima.  Svaka učionica opremljena je računalom i projektorom, dok studenti ne moraju brinuti o bateriji na laptopu jer je svako mjesto osigurano utičnicom. Dok se približavate samom kampusu, primjećujete više desetina zgrada koje su odjeli fakulteta. Uz zgrade pojedinih fakulteta, kampus se može pohvaliti velikom knjižnicom, kantinom pa i vlastitim Starbucksom.

Inače, Tilburg University je ponosan na svoj zeleni status: kampus je od 01.08.2019. nepušački kampus, a u toplije mjesece studenti mogu svoje projekte i zadaće raditi na otvorenom s obzirom da su po cijelom kampusu postavljene vanjske klupe koje se napajaju solarnom energijom pa tako možete napuniti svoj mobitel, laptop te čak koristiti WIFI fakulteta.

Fakultet broji više od 15.000 studenata, a čak 15 % studenata su internacionalni studenti. Osim kvalitetnog akademskog sadržaja, odlične opremljenosti sveučilišnih kapaciteta, studirat ćete u pravom međunarodnom okruženju te osim upoznavanja nizozemske kulture, studenti će imati priliku steći prijatelje iz cijelog svijeta, a samo sveučilište redovno surađuje sa brojnim kompanijama kako bi studenti tijekom stekli praktično iskustvo i samim time povećali svoju zapošljivost po završetku studija.

Tilburg University naše je partnersko sveučilište s kojim surađujemo dugi niz godina te smo uspješno upisali više od 50 studenata iz cijele Hrvatske.

Ukoliko i ti želiš postati student Tilburg University-ja, javi nam se jer su prijave za neke programe već završile dok za ostale traju do 01.05.2020. godine.

Još malo videa od našeg posjeta

Iskustvo studentice Tilburg University-ja

Gdje je počela Tilburgova priča

Sorry, the comment form is closed at this time.