KONTAKTIRAJTE NAS: 01/ 4812 200; 091/ 4812 200

PRATITE NAS:

Top
Studij UK
18 Mar

Performing Arts u Canterburyju: iskustvo dviju sestara

Pozdrav svima. Zovemo se Jessica i Charlotte Leitch i ovo nam je treća godina studija na fakultetu Canterbury Christ Church. Sestre smo blizanke iz Zadra i studiramo na odjelu Performing Arts.

Što studiramo?

Performing Arts je umjetnički smjer koji obuhvaća pjevanje, dramu i ples. Nas dvije smo se odlučile fokusirati na dramu jer je nastava jako zanimljiva i san nam je jednoga dana glumiti u kazalištu ili dobiti ulogu u nekoj seriji ili filmu. Originalno smo htjele studirati pjevanje jer smo završile glazbenu školu u Zadru na odjelu za solo pjevanje, ali smo promijenile mišljenje jer na Performing Arts-u se više uči glazba iz filmova i mjuzikla a nama se više sviđa klasična glazba i opera.

Kakva je nastava i kakvi su profesori?

Kao što smo već spomenule, nastava je vrlo zanimljiva i profesori su jako dragi, pristojni i susretljivi. Ako netko ima neki problem ili poteškoća s razumijevanjem nastave, uvijek im se možemo obratiti i uvijek su više nego voljni da nam pomognu ili objasne što nam nije jasno. Ako imamo nekakve privatne probleme ili nesuglasice s drugim studentima uvijek im se možemo obratiti anonimno putem emaila za pomoć.

Studij Uk

Odnos prema studentima i potpora

Na prvoj godini faksa nam se dogodila teška obiteljska tragedija i naš Personal Tutor (slično kao razrednik) je stvarno bio pun razumijevanja i savjetovao nam je da kontaktiramo Student Wellbeing Service Team koji ima tim stručnjaka poput psihologa i terapeuta koji s vama mogu popričati nasamo i pomoći vam ako patite od anksioznosti, depresije itd. U Engleskoj su ljudi vrlo otvoreni što se tiče mentalnog zdravlja i nitko vas neće osuđivati ili stigmatizirati. Nama je Student Wellbeing Service doslovno promijenio život kad smo prolazile kroz teško razdoblje i do groba smo im zahvalne što su nam pomogli.

Studij u UK

Učenje, udruge i studentski klubovi

Knjižnica koja se nalazi skoro u centru grada i udaljena 15 minuta od glavnog kampusa je spektakularna. Možete podići knjige koje će vam pomoći kad budete pisali eseje ili prezentacije i čak nude besplatne pdf dokumente ili journale na CCCU web stranici. U knjižnici se nalazi preko 100 kompjutora gdje možete u miru i tišini raditi na svojim projektima. Fakultet također nudi pregršt različitih klubova u kojima možete postati članom poput sportskih klubova, umjetničkih grupa, zborova itd. Nas dvije smo bile članice zbora i svake godine bismo imale nastupe u Canterburškoj katedrali za Božić i Uskrs.

Život i troškovi

Što se tiče života u Canterburyu, ima jako puno noćnih klubova, restorana, pubova itd. Većina dućana i trgovina se nalaze u centru grada i mogu se naći povoljne cijene što se tiče hrane i odijeće. Osobno naš najdraži dućan za hranu i namirnice je Aldi koji je sličan Lidlu jer je povoljan i ima dosta izbora. Mi živimo s mamom i očuhom pa nam je puno lakše što se tiče stanarine, režije i hrane. Nažalost u Engleskoj su stanarine dosta skupe pogotovo u studentskim gradovima poput Canterburya ali ako uspijete naći super cimere onda je puno lakše.

Studij Uk

Posao za vrijeme studija

Za naći posao u Canterburyu morate se registrirati na Government.uk i kontaktirati Student Job Centre koji će vam napraviti National Insurance Number koji je potreban ako želite raditi u Engleskoj. Mi smo na početku radile u Meksičkom restoranu kao servirke i u hotelu kao spremačice a sada radimo u trgovini odjeće Primark koji je vrlo jeftin i popularan u Engleskoj i šire. Plaća nam je odlična i iako radimo subotom i nedjeljom često pitamo za prekovremeno. Treba malo vremena dok se nađe posao u Canterburyu ali sva sreća većina poslodavaca u trgovinama, restoranima i kafićima traže studente radnike za part-time poslove tako da nema straha da se nećete prije ili kasnije zaposliti. Na našem poslu je uvijek zabavno, menadžeri su pristojni i pošteni i stekle smo puno prijatelja na poslu.

Što dalje i što vam želimo poručiti?

Ovo nam je treća i zadnja godina faksa za BA Degree i sljedeće godine planiramo upisati Masters in Music na istom fakultetu jer je program jako dobar. Eto toliko od nas, nadamo se da ste saznali ili naučili nešto novo čitajući naše iskustvo i od srca preporučamo ovaj fakultet.

Sorry, the comment form is closed at this time.