KONTAKTIRAJTE NAS: 01/ 4812 200; 091/ 4812 200

PRATITE NAS:

Top
Besplatan studij u Danskoj
1 Dec

Božićnim željama dodaj upis na besplatan studij u Danskoj

Popisu svojih božićnih želja dodaj upis na besplatan studij u Danskoj jer iduće godine u ovo doba možeš pohađati neki od besplatnih programa, ali i uživati u hygge stilu života i jedinstvenom blagdanskom ozračju ove predivne skandinavske zemlje. Naime, od 1. veljače 2022. započinju prijave na besplatan studij u Danskoj stoga ti na raspolaganju ostaje dovoljno vremena za donošenje te važne odluke. Kako bismo ti ipak malo olakšali, odlučili smo s tobom podijeliti djelić zimske atmosfere i načina života u najsretnijoj državi svijeta. Otkrij sve o lifestyleu po danskoj mjeri.

Prije nego krenemo svakako preporučamo i sudjelovanje na online panelu o besplatnom studiju u Danskoj 22.01.2022. u 15 sati.

Prijavi se na online sajam 22.01.2022.
Besplatan studij u Danskoj
Besplatan studij u Danskoj
Božićni ručak i tradicionalne blagdanske slastice

Tradicionalni obiteljski božićni ručak u Danskoj sastoji se od pečene patke, svinjetine ili guske uz koje se kao prilog obično poslužuju karamelizirani krumpiri i ukiseljeno zelje. Ako te navedena jela osobito ne privlače, sigurni smo da će te privući miris i spektakularan izgled svježe pripremljenih slastica u sklopu božićnih tržnica. Božićne tržnice glavno su okupljalište za vrijeme blagdana gdje se uz pokoju čašu kuhanog vina sa sušenim voćem (gløgg) i uz bogato ukrašen ambijent mogu degustirati i kupiti brojne danske slastice, među kojima su nezaobilazni klejner, pohano tijesto koje okusom podsjeća na fritule, i medenjaci pebernødder.

Šetnja osvijetljenim Copenhagenom

Vrhunac značenja hygeea, danske ugodnosti i jednostavnosti života, ostvaruje se za vrijeme božićnih blagdana. Budući da su zime u Danskoj duge i mračne, stanovnici ove skandinavske zemlje imaju običaj paljenja svijeći i ukrašavanja ulica jarkim božićnim lampicama kako bi otjerali mrak i prizvali svjetlost. Najpopularnije dansko turističko odredište Nyhavn u vrijeme blagdana dobiva posebno ruho. Šetnja pokraj osvijetljenih brodica i kuća koje se nalaze uz poznati kanal s kuhanim vinom, toplim čajem ili vrućom čokoladom u ruci i društvom novih kolega sa studija najbolji je način da upoznaš danski način života.

Uživanje u slavnom zabavnom parku Tivoli

Osim za šetnju uz Nyhavn, božićno vrijeme je idealno za posjetu zabavnom parku Tivoli. Blagdanska sezona u Tivoliju počinje sredinom studenog i traje sve do zadnjeg dana godine uz šareni vatromet. Tijekom ovog razdoblja, visoke okićene jelke, u slučaju da ne padne pravi, prekrivene su umjetnim snijegom, a atmosferi doprinosi mali milijun lampica i svijeća koji osvijetljavaju cijeli park. Uz veliki izbor zabavnih sadržaja, možeš okusiti raznovrsnu kulinarsku ponudu u više od 43 različith lokala unutar Tivolija.

Besplatan studij u Danskoj
Besplatan studij u Danskoj

Zašto odabrati studij u Danskoj?

Sada kada znaš što možeš očekivati u Danskoj za vrijeme božićnih blagdana, dat ćemo ti još nekoliko razloga za odabir besplatnog studija u ovoj skandinavskoj zemlji. Usprkos činjenici što je studij u Danskoj besplatan, neka te to ne zavara, riječ je o visoko kvalitetnim, inovativnim i praktičnim programima na preddiplomskoj i diplomskoj razini koji će te oboružati vještinama i znanjima za 21. stoljeće. Također, nastava se odvija na engleskom jeziku, ali ti je otvorena i mogućnost besplatnog učenja danskog jezika.

Danska je izuzetno popularna destinacija za hrvatske studente, a BHV je u zadnjih šest godina pomogao u prijavama na studij u Dansku više od 500 polaznika tako da ćeš biti u sigurnim rukama cijelim putem do svog željenog studija.

Danska je jedna od najbogatijih zemalja u Europskoj uniji, a veliki dio svoga bogatstva ova skandinavska zemlja ulaže u obrazovanje i u opremljenost sveučilišnih kapaciteta. Nalazi se i među top deset najinovativnijh zemalja u svijetu te, za razliku od Hrvatske, studijske kvote u Danskoj su usklađene sa zahtjevima i potražnjom na tržištu rada što će ti olakšati potragu za budućim poslom.

Skandinavski model podučavanja uvelike se razlikuje od onoga u Hrvatskoj:

  • programi se odvijaju u malim studijskim grupama,
  • kurikulum se sastoji od kombinacije teorije i prakse,
  • stručna praksa je obavezna za sve programe,
  • profesori su prijateljski nastrojeni,
  • studenti u timovima rade na projektima,
  • postoje brojne mogućnosti razmjene sa partnerskim sveučilištima iz cijelog svijeta.

Što sve možeš studirati u Danskoj?

U Danskoj možeš studirati različite preddiplomske i diplomske studije u području multimedijalnog dizajna, inženjerstva, mehatronike, informatike i predškolskog odgoja. Ako još uvijek nisi u potpunosti siguran koji je tvoj željeni odabir, naši stručni savjetnici svojim dugogodišnjim iskustvom mogu ti pomoći da napraviš najbolji izbor za sebe. Valja spomenuti i da uz studij u Danskoj možeš raditi što će olakšati tvoj studentski budžet za vrijeme obrazovanja, a kako pronaći posao možeš pročitati ovdje.

Pridruži se brojnim hrvatskim studentima u Danskoj i otvori se prilikama koje ti se pružaju odlaskom u ovu skandinavsku prijestolnicu sreće!

DOGOVORITE BESPLATNE KONZULTACIJE

Sorry, the comment form is closed at this time.