KONTAKTIRAJTE NAS: 01/ 4812 200; 091/ 4812 200

PRATITE NAS:

Top
21 Nov

Tips and Tricks: Kako studirati, raditi i živjeti u Kanadi

Kako izgleda studirati i raditi u Kanadi? A uza sve to prikupiti određena znanja i nova iskustva? Doznajte u nastavku ovog blog posta.

Zasigurno nakon pročitanog naslova i uvoda možete se zaključiti da se radi o ponudi koja se ne viđa često i nudi mogućnosti koje će ovog puta biti dostižne i vama! Opće je poznato da je Kanada po pitanju obrazovanja i kasnijeg zaposlenja jedan od favorita za sve ciljane skupine.

Kvaliteta života procijenjena je i nagrađivana kao 1. u svijetu, što je dovoljan razlog da nastavite čitati i upoznate se s benefitima koje bi Vam omogućilo studiranje u sklopu programa Canadian Collegea, u prekrasnom gradu Vancouveru.

Zašto Vancouver i zašto Kanada?

Gledajući s financijske strane prosječna satnica iznosi 400 kn, dok su plaće iznadprosječne i omogućavaju građanima plaćanje školarina u iznosu od čak 90 000 kn. Iako financijsko izvješće nije glavni razlog zadovoljstva, zasigurno navedeni podaci nisu naodmet i pri prvom čitanju nude nam uvid u bolju budućnost i iskorak ka istoj. Bolju budućnost traži i tržište rada, koje je u Kanadi otvoreno za sve uz radnu vizu/dozvolu te postoji i velika potražnja za radnom snagom.

Studentske i radne vize zauzimaju veliku ulogu u istraživanju i prilagodbi svakog studenta pri planiranju i prvom dolasku u Kanadu. Kako ne biste sami trošili vrijeme, istražili smo i ovaj aspekt za Vas. Za putovanje u Kanadu nije potrebna viza, hrvatski državljani moraju se prijaviti za Canada ETA – navedena odredba omogućava ulazak u Kanadu neograničen broj puta u vremenskom trajanju od 5  godina, ali je samo zadržavanje na teritoriju Kanade ograničeno na konzistentnih 6 mjeseci. Interes BHV Educationa usmjeren je na study vizu, a definirano je da za njezino dobivanje je potrebno prikupiti: Važeću putovnicu ili putnu ispravu te pismo kojima obrazovna ustanova potvrđuje studiranje studenta kod njih. Uz navedenu vizu studentima je dopušten rad do ili manje od 20 sati tjedno, no ako žele raditi puno radno vrijeme potrebno je podnijeti zahtjev za radnom vizom.

Smještaj i životni troškovi u Vancouveru

Za studij u Kanadi bit će Vam potrebna određena znanja, kao što su poznavanje engleskog i francuskog jezika, određeno radno iskustvo i razina školovanja koja je potrebna za otvorenu poziciju. Iako je područje rada veliko, samim time otvara se i pitanje velikog broja smještajnih objekata za studente. U Kanadi su popularni studentski domovi čija se cijena kreće od 600 do 680 kanadskih dolara, ali i privatni smještaji čija se cijena kreće od 600 pa sve do 2700 kanadskih dolara. Uz smještaj provlače se i ostali životni troškovi te je važno naglasiti da su poneki smanjeni i regulirani upravo zbog određenih studentskih benefita – samim time raspon mjesečnih životnih troškova u Vancouveru kreće se od 2700 do 3800 kanadskih dolara.

Grad Vancouver

Iako je Kanada velika i opsežna tema, nakon ispisanih osnova vrijeme je da krenemo na sami grad Vancouver i njegove čari. Metropola, mega grad i središte života za Kanadu okruženo predivnim prizorima prirode koji Vas prate dokle god Vam pogled seže. Osim po prekrasnim prizorima, grad je poznat i po mjestima za dobra kulturna okupljanja, večernjim zabavama, različitim sadržajima i multikulturalnim okruženjima koji ovaj grad čine posebnim. Bogatstvo sadržaja omogućuje kupanje ljeti na plažama, skijanje zimi na snijegu i izlete po obližnim planinama u bilo koje doba godine. Iako se radi o velikom gradu s više milijuna stanovnika, na glasu je kao jedan od najčišćih i najsigurnijih gradova na svijetu, kao i sama Kanada.

Canadian College i prilika života

Prilika života je velika riječ za odabir tvoje i budućnosti svih mladih ljudi, no uz odabir Canadian Collegea i studijskih programa koje nudi, zasigurno nećeš pogriješiti. Pitaš se zašto? Dopusti nam da te educiramo i pokažemo sve prednosti ovog sveučilišta.

Sveučilište je poznato kao jedno od najuspješnijih i najkvalitetnijih sveučilišta u svijetu te samim time i u Kanadi. Na prvom mjestu zadovoljstva, studenti navode certifikate i diplome koje su priznate širom svijeta, što u kasnijem napredovanju i životu nakon fakulteta nudi raznoliku ponudu sadržaja i odabira smjerova življenja.

Popis određenih programa na Canadian Collegeu:

  • Business Management & Co-op Diploma
  • International Trade & Co-op Diploma
  • FITT International Trade Certificate
  • Hospitality Management & Co-op Diploma
  • Information Technology & Co-op Diploma
  • Social Media Marketing & Co-op Diploma

Detalje o ostalim programima, kao i informacije o sveučilištu, možete pronaći na sljedećem linku: https://canadiancollege.com/

Nakon završenih usmjerenja dobivaju se kvalifikacije za usmjerenja, dok je za daljnje školovanje i stjecanje diplome potrebno se preusmjeriti na university sistem za područja magisterija i doktorata.

Certifikati i diplome odobrene su i akreditirane od strane značajnih organizacija kao što su : FITT (Forum for International Trade Training), AHLEI (American Hotel & Lodging Association), PMI (Project Management Institute), COMPTIA i CISCO – koje imaju svoje priznato i konzistentno mjesto na tržištu rada i industrija u kojima djeluju. Certifikati i sva navedena priznanja ostvarena su i kroz co-op programe koji nude najbolje od teorijskog i praktičnog znanja. Ovaj tip programa nudi i direktno povezivanje s industrijom rada uz predavanja profesora koji rade u vodećim tvrtkama, kao i obavljanje plaćene prakse u istima.

Koji je najlakši put do Kanade?

Tvoj najlakši put do Kanade započinje uz BHV Education koji te vodi čitavim procesom prijave!

Trenutno su u Kanadi najzastupljeniji Co-op programi (cooperative education) koji kombiniraju najbolje od dvaju svijeta: teoriju i zašto je ona potrebna te praktično iskustvo kroz praksu i primjenu naučenog na fakultetu. Radni sati definirani su ovisno o odabiru studijskog programa i dogovora s poslodavcima, no prosječan broj temelji se na 20 radnih sati tjedno tj. oko 250 radnih sati u semestru. Najbolje od svega je što dok stječeš praksu i stvaraš radno iskustvo, za isto možeš biti plaćen, što omogućuje da putuješ, osamostališ se i kroz budući posao financiraš svoj život u Kanadi.

Sorry, the comment form is closed at this time.