KONTAKTIRAJTE NAS: 01/ 4812 200; 091/ 4812 200

PRATITE NAS:

Top
16 Nov

Zašto Studirati na Griffith College-u u Irskoj?

Kada birate svoje buduće studijsko odredište trebate razmotriti Irsku jer su ovaj smaragdno zeleni otok odabrali već mnogi Hrvati kao svoj drugi dom. Mnogi će vam reći da su Irci slično Hrvatima jer vole izlaziti i veseliti se, gostoljubivi su i druželjubivi, te drže do svoje tradicije. Povrh toga, Irska je jedna od najnaprednijih zemalja u Europi i svijetu i regionalno je sjedište za mnoge globalne kompanije.

Na našem online eventu “Studiraj u Europi” 18.12.2023. s početkom u 18 sati imaš priliku razgovarati s predstavnicima Griffith Collegea i saznati kada i kako započeti prijavu.
Registrirajte se na online event
Visokoškolsko obrazovanje

Tradicija visokoškolskog obrazovanja u Irskoj je bogata i duga. Njezini korijeni sežu sve do srednjeg vijeka, kada su osnovane prve obrazovne institucije. Jedna od najistaknutijih, Trinity College Dublin, osnovana je 1592. godine, što ju čini jednim od najstarijih sveučilišta na svijetu. Irska je od tada postala poznata po svojim akademskim institucijama, a posebno u 21. stoljeću s modernim pristupom obrazovanju.

Visoka kvaliteta obrazovanja i istraživanja u Irskoj privlači studente iz cijelog svijeta koji dolaze studirati umjetničke, humanističke, tehničke ili znanstvene smjerove. Kao studentski grad, Dublin nudi bogat društveni život s mnoštvom događaja, festivala i aktivnosti namijenjenih mladima. Razvijena ekonomija studentima pruža sjajne prilike za stažiranje i započinjanje karijere.

Preko 50 smjerova u području biznisa, prava, dizajna i medija

Griffith College Dublin (GCD), osnovan 1974. godine, najveće je neovisno visokoškolsko učilište u Irskoj. Sa raznolikom studentskom populacijom od oko 7,000 ljudi iz više od 77 zemalja, nudi širok spektar dodiplomskih i poslijediplomskih programa na svojim kampusima u Dublinu, Corku i Limericku.

Poznat po sveobuhvatnim programima iz područja biznisa, prava, medija i dizajna, GCD je svjetionik koji se ponosi svojim kvalitetnim obrazovanjem i brojnim međunarodnim partnerstvima.

Studij Biznisa

Studij biznisa na Griffith College-u uključuje različite specijalizacije poput marketinga, financija, ljudskih potencijala i međunarodnog poslovanja.

Programi su fokusirani na praktično učenje kroz studije slučaja, projekte u realnom sektoru i prakse u industriji, omogućavajući studentima da primijene teorijsko znanje u praktičnim situacijama. Predavači na Griffith College-u često su stručnjaci iz industrije s bogatim profesionalnim iskustvom, što studentima pruža uvid u stvarne poslovne scenarije i trendove. Obzirom na velik broj međunarodnih studenata, programi pružaju globalnu perspektivu poslovanja, pripremajući studente za karijere u međunarodnom poslovnom okruženju.

Osim stručnog znanja, veliki naglasak stavlja se na razvoj vještina poput komunikacije, rješavanja problema i timskog rada, koje su ključne za uspjeh u poslovnom svijetu.

Studij Prava

Programi su usmjereni na pružanje praktičnog iskustva kroz simulirane sudske postupke, projekte, i prakse. Ovakav pristup omogućava studentima da steknu stvarno iskustvo i razumijevanje pravnih procedura. Predavači na odjelu su često renomirani pravni stručnjaci i akademici, koji studentima pružaju uvid u stvarne pravne izazove i prakse. Kroz svoje programe, odjel naglašava međunarodnu perspektivu prava, pripremajući studente za rad u globalnom okruženju. Profesori potiču kritičko razmišljanje i analitičke vještine, koje su ključne za uspjeh u pravnoj karijeri.

Studij Dizajna

Odjel za dizajn nudi razne studijske programe s fokusom na različite aspekte dizajna kao što su grafički dizajn, dizajn interijera, modni dizajn, i multimedijski dizajn. Programi spajaju teorijsku poduku s praktičnim vježbama kako bi studenti razvili svoje vještine i razumijevanje dizajna kroz stvarne projekte i zadatke. Predavači i mentori na odjelu su često profesionalci iz industrije s bogatim iskustvom u dizajnu, pružajući studentima uvid u stvarne izazove i prakse u svijetu dizajna. Studenti rade u stimulativnom okruženju koje potiče kreativnost, inovativnost i osobni razvoj. Odjel je opremljen najnovijom tehnologijom i opremom koja studentima omogućava eksperimentiranje i usavršavanje svojih vještina. Programi su usko povezani s industrijskim trendovima omogućujući studentima pristup stvarnim projektima i praksama u industriji. Veliki naglasak stavlja se na razvoj profesionalnog portfolija, što je ključni element za uspjeh u karijeri dizajnera.

Studij Medija

Studij medija na Griffith College-u uključuje različite aspekte medijske industrije poput novinarstva, filmske i TV produkcije, digitalnih medija i odnosa s javnošću.

Programi naglašavaju praktično iskustvo omogućujući studentima da rade na stvarnim projektima i koriste profesionalnu opremu. To može uključivati rad u radijskim i TV studijima, kao i na online medijskim platformama. Predavači su često stručnjaci iz industrije s bogatim profesionalnim iskustvom, što studentima pruža uvid u stvarne izazove i trendove u medijskoj industriji. Studij medija na Griffith College-u odvija se u kreativnom i dinamičnom okruženju koje potiče inovativnost i kreativno izražavanje. Programi se fokusiraju na razvoj ključnih vještina poput pisanja, istraživanja, produkcije, montaže i komunikacije.

Fakultet ima čvrste veze s medijskom industrijom, što studentima omogućava pristup mreži profesionalaca i potencijalnim prilikama za stažiranje i zapošljavanje. Obzirom na globalni karakter medijske industrije, programi često uključuju međunarodnu perspektivu pripremajući studente za rad u različitim kulturnim i geografskim kontekstima.

Griffith College

Siguran i udoban smještaj u Dublinu

Smještaj je ključan aspekt studentskog iskustva, a Griffith nudi nekoliko opcija. Griffith Halls of Residence nudi siguran i udoban životni prostor u srcu Dublina. Ovi namjenski izgrađeni apartmani dolaze s pogodnostima poput besplatnog interneta, Sky TV-a, a udaljeni su petnaestak minuta šetnje od koledža. Naravno, broj stambenih jedinica je ograničen, no studenti prve godine koji se prijave na vrijeme imaju prednost.

Kako doskočiti visokim životnim troškovima

Kako su troškovi života u Irskoj znatno veći nego u Hrvatskoj, za hrvatske studente financiranje studija u ovoj zemlji može biti izazovno. Stoga je uobičajeno da naši studenti rade uz studij. Obično su to na početku poslovi u kafićima i trgovinama koji su plaćeni oko 12 EUR po satu što će pomoći sa plaćanjem režija i džeparcem. Na višim godinama studija, nakon odrađenog stažiranja, mnogi studenti rade u tvrtkama i zarađuju dovoljno za sve svoje troškove.

Studentski popusti u Dublinu obuhvaćaju različite kategorije, čineći život studenata pristupačnijim i ugodnijim. Studenti često imaju pravo na značajne popuste na javni prijevoz, uključujući autobuse, tramvaje i vlakove. Mnogi restorani, kafići i barovi nude posebne studentske cijene ili popuste. Popusti na ulaznice za kazališta, kina, muzeje i druge kulturne događaje su česti. Trgovine odjećom, tehnologijom i knjigama često nude studentske popuste.

Popusti na članarine u teretanama i fitness centrima su popularni među studentima. Za maksimalnu uštedu, studenti bi trebali uvijek nositi sa sobom svoju studentsku iskaznicu i provjeriti mogućnost dobivanja popusta prije plaćanja. Ukratko, Griffith College Dublin nudi kvalitetno obrazovanje i pravo međunarodno iskustvo. Možete očekivati odličnu studentsku podršku i solidne opcije smještaja u gradu poznatom po obrazovnoj izvrsnosti i toploj gostoljubivosti.

Na našem online eventu “Studiraj u Europi” 18.12.2023. s početkom u 18 sati imaš priliku razgovarati s predstavnicima Griffith Collegea i saznati kada i kako započeti prijavu.
Registrirajte se na online event

Sorry, the comment form is closed at this time.