KONTAKTIRAJTE NAS: 01/ 4812 200; 091/ 4812 200

PRATITE NAS:

Top
16 Nov

Studiraj u Europi: Irska, Danska, Litva

 

Studiranje u inozemstvu može biti izazovno, ali istovremeno i izuzetno obogaćujuće iskustvo. Upravo završavaš četvrti razred i u glavi imaš sto upitnika: koji studij upisati, gdje upisati studij, koji program da odabereš? Ideja o studiju u inozemstvu čini ti se savršenom, no ne znaš otkuda krenuti.

Nemoj gubiti nadu jer BHV Education, vodeći savjetnik u obrazovanju u inozemstvu, je tu za tebe! Organiziramo ONLINE event “Studiraj u Europi: Irska, Danska, Litva” 18.12. s početkom u 17:30 sati. Registracija na event je obavezna.

Registriraj se na online event

Zašto uopće studirati u Europi?

Studiranje u Europi može donijeti brojne prednosti, a odluka o tome ovisi o osobnim ciljevima, preferencijama i osobnoj situaciji.

Nekoliko je razloga za takvu finalnu odluku, a ovo su samo neki od njih:

  1. Akademske prilike:
    • Sveučilišta u inozemstvu često nude raznolike i visoko kvalitetne programe studija. Ponekad se može dogoditi da željeni program ili specijalizacija nije dostupna u vašoj zemlji, odnosno Hrvatskoj.
  2. Međunarodno iskustvo:
    • Studiranje u Europi pruža priliku za međunarodno iskustvo i upoznavanje različitih kultura. Ovo iskustvo može proširiti horizonte, poboljšati jezične vještine i omogućiti razumijevanje globalnih perspektiva.
  3. Kvaliteta obrazovanja:
    • Neka od najprestižnijih sveučilišta i obrazovnih institucija nalaze se diljem svijeta. Studiranje na takvim institucijama može pružiti pristup stručnjacima u određenim područjima te omogućiti priznanje kvalifikacija širom svijeta.
  4. Mogućnosti za karijeru:
    • Iskustvo studiranja u Europi može poboljšati vaš životopis i istaknuti vas na tržištu rada. Poslodavci često cijene međunarodno iskustvo jer sugerira sposobnost prilagodbe, samostalnosti i šireg razumijevanja.
  5. Jezik:
    • Ako želite poboljšati svoje jezične vještine, studiranje u zemlji u kojoj se govori drugi jezik može biti izvrstan način da se uroni u jezično okruženje.

Iskustvo klijentice Andreje Bekavac

Sve je započelo prije godinu dana Borninom željom da studira arhitekturu van Hrvatske, a završilo njegovim upisom na TUe. Bio je to za njega (pa i nas) vrlo stresan period završetka škole, mature, raznih testova i prijemnih ispita za fakultete, IELTS-a, intervjua i sl. Ne znam kako bismo bez Martine profesionalne i bezrezervne podrške u bilo kojem trenutku procesa. Hvala na tome od srca i rekla bih da je pred njom sjajna karijera i još puno zadovoljnih studenata. Borna je odradio Welcome day i Introduction week i jako je zadovoljan. Eindhoven je divan sveučilišni grad po mjeri studenta, fakultet izgleda sjajno, a svi su vrlo prijateljski raspoloženi. Provela sam s njim prvih 5 dana i dijelim oduševljenje. Ako ćete ikada trebati informacije iz prve ruke slobodno nam se javite. Također, draga Silvija, hvala ti što si uskočila u svakom trenutku Martinog odsustva i bila nam na raspolaganju za sva pametna (i manje pametna) pitanja. Kupila si nas na prvom susretu upoznavanja jer se iskustvo i profesionalizam odmah primijete uz fantastičnu dozu iskrenosti da nikada niste upisivali arhitekturu na ovom fakultetu. Eto sada jeste 🙂 Želim vam svima puno uspjeha u daljnjem radu.

Što i gdje studirati u Europi?

Izbor studija u Europi je velik, a na BHV online eventu predstavit će se Griffith College iz Irske, University College Absalon iz Danske te LCC International University iz Litve. U nastavku doznaj više o navedenim fakultetima.

Griffith College Dublin (GCD) osnovan je 1974. godine i najveće je neovisno visokoškolsko učilište u Irskoj koja je poznata po svojim obrazovnim institucijama od 16. stoljeća. Na Griffithu možete studirati područje biznisa, prava, dizajna i medija, što je zbilja šarolik izbor za jednog studenta. Uz to, Irci su nama sličan narod tako da hrvatski studenti uživaju u Irskoj.

IRSKA

Absalon University College jedan je od najnagrađivanijih biotehnoloških fakulteta na svijetu koji nudi besplatan studij. Nalazi se u gradiću Kalundborgu u Danskoj te se svake godine sve više inozemnih studenata odlučuje na studij tamo, među njima i Hrvati. Velika je prednost što Danska i na području biotehnologije i obrazovanja prati najnovije tehnologije.

DANSKA

LCC International University u Litvi nudi raznolike preddiplomske (Bachelor of Arts – BA) programe koji su osmišljeni da studentima pruže temeljita znanja i vještine u različitim područjima. Litva se ubrzano gospodarski razvija te je sve veći interes studenata za život i studij tamo. Na ovom fakultetu možete studirati čak 6 smjerova na engleskom jeziku.

LITVA

BHV Education prva je i najstarija organizacija koja se bavi savjetovanjem i upućivanjem mladih na različite obrazovne programe u inozemstvu. Uz našu pomoć učenici i studenti uspijevaju upisati željene fakultete i smjerove. BHV priprema studente za osobni intervju, pomaže pri pisanju motivacijskog pisma, pisma preporuke i pronalaženju smještaja.

Uloga agencije kod prijave

Kako se prijaviti za studij u Europi?

Za studij u Europi, pripreme se razlikuju od onih za studij u Hrvatskoj. Često su prijavni rokovi raniji, sa više dokumentacije, ali ponekad i više mogućnosti za upis. Bitno je dovoljno rano krenuti u istraživanje, no čak i za one koji još uvijek nisu donijeli odluke, otvoreno je pregršt mogućnosti.

Sad je pravo vrijeme za donošenje odluka, dok su prijave još otvorene, a mjesta na fakultetima još ima. Detaljne informacije o pojedinim zemljama, smjerovima, rokovima pružit ćemo na online eventu 18.12. s početkom u 17:30 sati.

Rezerviraj svoje mjesto na online eventu

Sorry, the comment form is closed at this time.