KONTAKTIRAJTE NAS: 01/ 4812 200; 091/ 4812 200

PRATITE NAS:

Top
14 Dec

Studiraj u Nizozemskoj: Stenden, Avans, Breda

 

Nizozemska je definitivno postala najpopularnija studijska destinacija među Hrvatima, posebice kod BHV polaznika. Studij u Nizozemskoj nudi pregršt programa na engleskom jeziku i to je ono što svake godine privlači velik broj međunarodnih studenata. Dok ti upravo završavaš četvrti razred i u glavi imaš sto upitnika: koji studij upisati, gdje upisati studij, koji program da odabereš? Ideja o studiju u inozemstvu čini ti se savršenom, no ne znaš otkuda krenuti.

Imao/la si priliku posjetiti nas na događanju koje smo organizirali: ONLINE event “Studiraj u Nizozemskoj: Stenden, Avans, Breda” 17.2.2024. s početkom u 11:00 sati.

Dogovori besplatne konzultacije

Zašto uopće studirati u Nizozemskoj?

Studiranje u Nizozemskoj ima brojne prednosti, a odluka o tome ovisi o osobnim ciljevima, preferencijama i osobnoj situaciji.

Nekoliko je razloga za takvu finalnu odluku, a ovo su samo neki od njih:

  • Programi na engleskom jeziku:

Nizozemska je poznata kao zemlja koja nudi velik broj programa na engleskom jeziku te često studenti imaju nekoliko izbora studijskih programa baš u toj zemlji.

  • Akademske prilike

Sveučilišta u Nizozemskoj nude visoko kvalitetne programe studija: od sveučilišnih do specijalističkih. Ponekad se može dogoditi da željeni program ili specijalizacija nije dostupna u vašoj zemlji, odnosno Hrvatskoj.

  • Međunarodno iskustvo:

Studiranje u Nizozemskoj pruža priliku za međunarodno iskustvo i upoznavanje različitih kultura. Nizozemska je poznata kao zemlja s velikim brojem međunarodnih studenata. Ovo iskustvo može proširiti horizonte, poboljšati jezične vještine i omogućiti razumijevanje globalnih perspektiva.

  • Kvaliteta obrazovanja:

Neka od najprestižnijih sveučilišta i obrazovnih institucija nalaze se upravo u Nizozemskoj. Studiranje na takvim institucijama može pružiti pristup stručnjacima u određenim područjima te omogućiti priznanje kvalifikacija širom svijeta.

  • Mogućnosti za karijeru:

Iskustvo studiranja u Nizozemskoj zasigurno će obogatiti vaš životopis i istaknuti vas na tržištu rada. Poslodavci često cijene međunarodno iskustvo jer sugerira sposobnost prilagodbe, samostalnosti i šireg razumijevanja.

  • Jezik:

Ako želite poboljšati svoje jezične vještine, studiranje u Nizozemskoj na engleskom jeziku može biti ulaznica za usavršavanje govora upravo tog jezika.

Iskustvo klijentice Sanje Fabijanić

BHV smo kontaktirali po preporuci prijateljice i nismo požalili, budući sami nismo imali ni volje ni vremena istraživati što, kada i kako trebamo učiniti. Naša agentica Morana Erdelja nas je vrlo profesionalno vodila kroz cijeli proces. Važno je da se agenciju kontaktira na vrijeme kako bi se cijeli proces prošao polako i bez stresa. Od Morane smo dobili sve detaljne upute za upis fakulteta u Nizozemskoj: koji se fakulteti nude, koje i kada dokumente treba nabaviti i predati, kada i gdje se polaže engleski, pomogla nam je s uputama oko motivacijskog pisma, podsjećala nas na datume do kojih nešto moramo predati. Zahvaljujući njoj smo našli i smještaj jer oni koji to nisu odradili na vrijeme imali su problema s pronalaženjem smještaja. Prezadovoljni smo mi kao roditelji i kćer koja je opušteno startala u svoju 1. fakultetsku godinu u inozemstvu. Prema tome preporučamo BHV agenciju svima koji planiraju upisati studij u inozemstvu.

Što i gdje studirati u Nizozemskoj?

Izbor studija u Nizozemskoj je velik, posebice programa na engleskom jeziku. Na našem online eventu predstavit će se tri fakulteta iz Nizozemske: NHL Stenden University of Applied Sciences, Breda University of Applied Sciences i Avans University of Applied Sciences. U nastavku doznaj više o navedenim fakultetima.

NHL Stenden University of Applied Sciences moderan je fakultet, a njegova zgrada prekrivena je zelenilom, u skladu s nizozemskom ekološkom osviješćenošću. Hotel u sklopu fakulteta, odlična i povoljna hrana u kantini, “student friendly” grad Leeuwarden samo su neke od pogodnosti koje privlače studente ovom fakultetu.

STENDEN

Avans University of Applied Sciences nudi tri programa na preddiplomskom studiju te četiri na diplomskom. S gotovo 20 godina postojanja, Avans se istaknuo time što želi da studenti tijekom studija dosegnu svoj puni potencijal. Posvećeni su održivosti okoliša te idu u korak sa stalnim društvenim promjenama.

AVANS

Breda University of Applied Sciences sveučilište osnovano je prije čak 55 godina te pruža obrazovni dom za čak 7.000 nizozemskih i međunarodnih studenata. Razvoj znanja, istraživanje te nudi programe iz područja Okolišne gradnje, Znanosti o podacima i AI, Igrama, Medijima, Turizmu, Logistici, Hotelima, Sadržajima i Eventima.

BREDA

BHV Education prva je i najstarija organizacija koja se bavi savjetovanjem i upućivanjem mladih na različite obrazovne programe u inozemstvu. Uz našu pomoć učenici i studenti uspijevaju upisati željene fakultete i smjerove. BHV priprema studente za osobni intervju, pomaže pri pisanju motivacijskog pisma, pisma preporuke.

Uloga agencije kod prijave

Kako se prijaviti za studij u Nizozemskoj?

Za studij u Nizozemskoj, pripreme se razlikuju od onih za studij u Hrvatskoj. Često su prijavni rokovi raniji, s više dokumentacije, ali ponekad i više mogućnosti za upis. Bitno je dovoljno rano krenuti u istraživanje, no čak i za one koji još uvijek nisu donijeli odluke, otvoreno je pregršt mogućnosti.

Sad je pravo vrijeme za donošenje odluka, dok su prijave još otvorene, a mjesta na fakultetima još ima. Detaljne informacije o pojedinim zemljama, smjerovima, rokovima pružit ćemo na online eventu 17.2. s početkom u 11:00 sati.

Dogovori besplatne konzultacije

Sorry, the comment form is closed at this time.