KONTAKTIRAJTE NAS: 01/ 4812 200; 091/ 4812 200

PRATITE NAS:

Top
26 Jan

Pitate se koje su prednosti studiranja u manjem gradu?

Donosimo top razloge za upis besplatnog studija u manjim danskim gradovima

Kopenhagen je, bez pogovora, najpoznatiji grad u Danskoj, ali i jedna od najprivlačnijih destinacija za studiranje među hrvatskim studentima. Ipak, iako se svi možemo složiti da je Kopenhagen svojevrsni simbol Danske, ova zemlja krije i brojne druge divne gradove s kvalitetnim besplatnim obrazovnim programima. Stoga smo ti u ovome tekstu odlučili skrenuti pozornost na prednosti studija u manjim danskim gradovima.

Kolding – grad tople atmosfere

U Koldingu živi nešto više od 60 tisuća stanovnika, a glasi kao izuzetno gostoljubiv grad tople atmosfere pa ćeš se brzo osjećati kao kod kuće. Istraživanje srednjovjekovnog dvorca, posjet brojnim parkovima i šetnja starim gradom samo su neke od aktivnosti kojima ćeš si moći obogatiti vrijeme kada nisi na predavanjima.

Prijateljska atmosfera u manjim danskim gradovima pomoći će ti da se vrlo brzo upoznaš s lokalnim stanovništvom, tradicijom i običajima, ali i da se što bezbolnije i lakše integriraš u novu sredinu.

U sklopu University of Southern Denmark (SDU), u gradu Koldingu, možeš birati između diplomskog studija u području dizajna IT proizvoda, dizajna web komunikacije, turizma i strateškog poduzetništva, a na International Business Academy (IBA), također u Koldingu, možeš pohađati studijske programe koji u fokusu imaju upravljanje marketingom, multimedijski dizajn i komunikacije, međunarodno poslovanje i prodaju.

Iako je manji grad, Kolding ima dobru ponudu. Super je za upoznati se brzo s Danskom i ljudima. Brzo ćeš upoznati ljude i grad, svi se znaju. Nemaš puno iskušenja potrošiti novce, a naučiš puno toga o Danskoj malim koracima - sestre Nika i Karla, studentice druge godine Marketing Managementa u Koldingu
BESPLATNE INDIVIDUALNE KONZULTACIJE U BHV UREDU ILI ONLINE

Roskilde i Køge – šarmantni gradovi bogate povijesti

Roskilde, koji broji oko 80 tisuća stanovnika, vlakom je udaljen samo 20 minuta od glavnog grada Danske. Ovaj je danski grad sve popularnija destinacija za međunarodne studente te je odličan odabir za tebe ako želiš studirati u šarmantnom povijesnom gradiću u multikulturalnoj zajednici od 1200 studenata.

Jedan je od najstarijih gradova u Danskoj, a njegovu živopisnu povijest moći ćeš osjetiti posjetom spomenika, muzeja kao što je The Viking Ship Museum, tradicionalnih tržnica i unikatnih malih trgovina. Osim osebujne povijesti, Roskilde je poznat i po rock festivalu koji svake godine posjeti preko 80 tisuća zaljubljenika u glazbu, stoga ti zabave neće nedostajati.

Gradovi u Danskoj dobro su međusobno prometno povezani, a vlakovi su (za razliku od hrvatskih) točni što znači da ćeš mirno moći planirati svoje izlete i istraživati druge dijelove ove zemlje.

Iz Køgea do Kopenhagena trebat će ti nešto duže nego iz Roskildea, oko 40 minuta vlakom. Također, nešto je manji od prethodnog danskog grada te u njemu živi oko 57 tisuća stanovnika. Gradski trg Køgea najveći je u Danskoj, a okružen je starim renoviranim zgradama u koje su se smjestili neodoljivi mali kafići gdje ćeš s veseljem piti svoju jutarnju kavu prije predavanja.

Zealand Academy of Technologies and Business, između ostalih mjesta, ima svoje kampuse u prethodno spomenutim danskim gradovima Roskilde i Køge. Dok se u Roskildeu izvode studijski programi iz upravljanja marketingom, računarske znanosti, međunarodnog poslovanja i razvoja web stranica, u Køgeu se možeš priključiti programima na području multimedijalnog dizajna i komunikacije, usluge, ugostiteljstva i turističkog menadžmenta, logističkog menadžmenta te razvoja digitalnih koncepata.

Aalborg – vibrantno središte kulture

Aalborg je nešto veći od ostalih danskih gradova s popisa, točnije, ima više od 200 tisuća stanovnika. Unatoč velikom broju stanovnika, tek je nedavno postao poznat široj javnosti. Naime, 2019. godine The New York Times ovaj je grad smjestio u top 10 destinacija koje vrijedi posjetiti.

Od drevnog grada u kojem su nekada živjeli Vikinzi, Aalborg je postao kulturalno središte s brojnim upečatljivim arhitektonskim djelima, ulicama koje krase raznobojni grafiti i kulturnim institucijama, koje privlače ljubitelje različitih vrsta umjetnosti.

U manjim danskim gradovima ne nedostaje kulturnih događanja i institucija pa se nećeš morati odreći posjeta muzejima, galerijama i kazalištima, već ćeš dodatno utažiti svoju želju za kulturnim uzdizanjem.

U Aalborgu se nalazi i University College of Northern Denmark (UCN) koji nudi studijske programe vezane uz izgradnju i automatizaciju, IT i dizajn, prodaju, izvoz i marketing, sport i uslužne djelatnosti na engleskom jeziku.

Randers – prirodna oaza

Randers ima nešto više od 60 tisuća stanovnika, a ističe se divnim krajolikom koji pruža rijeka Gudenåen i fjord, koji nosi isto ime kao i grad. Odabirom studija u Randersu istovremeno ćeš moći uživati u gradskoj vrevi, ali i potražiti svoje utočište u obližnjem parku prirode Randers Fjord.

Studijem u manjem danskom gradu nadohvat ruke imat ćeš prirodne ljepote koje skriva ova skandinavska zemlja što znači da ćeš svaki trenutak svog slobodnog vremena moći koristiti za vožnju biciklom, duge šetnje ili trčanje.

U prirodi grada i okolici Randersa možeš uživati svakodnevno ako upišeš DANIA Academy of Higher Education koja provodi studijske programe iz upravljanja marketingom te usluge, ugostiteljstva i turističkog menadžmenta.

Randers je dobar jer je blizu Aarhusa i Aalborga. Ima nekoliko klubova i grupa. Iako je mali grad, iznenađujuće je uredu što se tiče pronalaženja posla, nešto se uvijek može naći. Super je za početak, kasnije planiram u veći grad zbog boljih poslovnih prilika - Veronika studentica druge godine Service, hospitality & tourism managementa u Randersu

Još neke prednosti studija u manjim gradovima

  • Niži troškovi smještaja i života
  • Čišći zrak i manja zagađenost prometom
  • Mirnija atmosfera, poticajna za fokusiranost na učenje
  • Manji broj studenata omogućit će ti da ih sve upoznaš
  • Raznolike i dinamične izvannastavne aktivnosti
  • Upoznavanje autentične lokalne kulture
  • Blizina svega što ti je potrebno

Odabirom studijskog programa u manjem danskom gradu pruža ti se prilika da u punom smislu doživiš hygge stil života, upoznaš lokalnu kulturu iz prve ruke i otkriješ zašto su stanovnici ove zemlje među najsretnijima na svijetu. Ako imaš nedoumice, želiš više informacija ili nisi siguran koji je studijski program pravi izbor za tebe, slobodno nam se javi, a mi ćemo ti svojim dugogodišnjim iskustvom u međunarodnom obrazovanju pomoći da izabereš najbolju odluku za svoju budućnost.

Pridruži nam se u veljači na panel prezentacijama sa gostima studentima i i ne propusti priliku čuti sve informacije o važnim koracima kod prijave, BHV Education savjetovanju, kao i opciji besplatne prijave uz BHV Education, te rokovima za predaju potrebne dokumentacije.

Sorry, the comment form is closed at this time.