KONTAKTIRAJTE NAS: 01/ 4812 200; 091/ 4812 200

PRATITE NAS:

Top
Razvoj karijere nakon studija u Japanu
21 Apr

Razvoj karijere nakon studija u Japanu

Osim što je Japan sve zanimljivija destinacija za međunarodne studente, privlačna je i za ostvarivanje karijere. Unatoč stalnom rastu otvorenih radnih pozicija, u Japanu postoji problem starog stanovništva, a time i manjka profesionalnog kadra. Stoga velike kompanije u ovoj državi neprestano pokušavaju privući studente po završetku fakulteta. Naše partnersko sveučilište International College of Liberal Arts (iCLA) u Japanu posvećeno je studentima u traženju odgovarajuće karijere nakon studija, a na virtualnom panelu 08. svibnja u 12 sati moći ćeš dobiti više informacija i postaviti pitanja predstavniku sveučilišta.

Tečajevi u sklopu studija kao priprema za tržište rada

Na iCLA-u postoje specijalizirani tečajevi koji su namijenjeni studentima kako bi ih pripremili za sve ono što ih čeka na japanskom, ali i na globalnom tržištu rada. U sklopu programa naučit ćeš kako bolje razumjeti sebe i društvo te steći sposobnosti i vještine koje su potrebne za uspjeh u poslovnom svijetu. Sve nabrojano olakšat će ti da se predstaviš svojim budućim poslodavcima u najboljem svjetlu. Na tom putu nećeš biti prepušten sam sebi jer iCLA svojim studentima nudi punu podršku kod zapošljavanja nakon studija.

Razvoj karijere nakon studija u Japanu
Praktično karijerno obrazovanje

Tečajevi pod nazivom „Career Design“ osmišljeni su da osposobe studente za karijerne pozicije gdje su poznavanje humanističkih znanosti, kompetencije engleskog jezika te razumijevanje kulturalnih razlika ljudi i organizacija imperativ. Studenti prolaze kroz praktično karijerno obrazovanje koje se odvija u tri faze; Career Design 1, Career Design 2, Career Design 3. Kao što i sami stupnjevi nalažu, prvi je uvodni tečaj koji se izvodi na engleskom i japanskom jeziku. Dok drugi tečaj služi za bolje upoznavanje japanskog društva i onoga što je potrebno za pronalazak posla u Japanu, posljednja razina tečaja obuhvaća praktični rad u obliku sastavljanja životopisa, testova akademskih vještina i vježbu intervjua za posao.

Ostale prilike u sklopu iCLA

Iako se studij izvodi na engleskom jeziku, moći ćeš pohađati tečaj japanskog jezika koji će ti dodatno otvoriti vrata na tržištu rada. Čak 50% studenata ovog programa čine međunarodni studenti što je ujedno i dobar temelj za stvaranje novih poznanstava. Upravo poznanstva sa studija na iCLA-u obogatit će tvoju mrežu budućih poslovnih kontakata. Ako tijekom studija poželiš istraživati druge zemlje i nadograđivati svoja znanja izvan Japana, iCLA ti nudi da dva semestra provedeš na jednom od 30 partnerskih sveučilišta diljem cijelog svijeta. Osim toga, osoblje ove visokoobrazovne institucije pomoći će ti da pronađeš praksu i prepoznaš svoje vještine uz profesionalno savjetovanje. U sklopu sveučilišta djeluje i oko 90 studentskih klubova gdje se možeš okušati u različitim aktivnostima i otkriti svoje skrivene talente.

Razvoj karijere nakon studija u Japanu

Široka paleta mogućnosti odabira karijere

Studenti Liberal Arts programa na iCLA-u tijekom studija, između ostalog, stječu vještine kritičkog promišljanja, kulturalne osviještenosti i etičkog vodstva. Kombinacija raznolikog seta vještina i znanja omogućit će ti da ostvariš karijeru u području i industriji koja te zanima. Također, osobe s Liberal Arts diplomom fleksibilnije su, prilagodljivije i imaju sposobnost prenošenja vještina s jedne poslovne pozicije na drugu bez potrebe za dodatnim obrazovanjem. S obzirom na činjenicu da se poslovni svijet i zahtjevi tržišta rada stalno mijenjaju, ovaj će te studijski program oboružati vještinama i sposobnostima koje su, za razliku od onih tehničkih, uvijek aktualne, primjenjive i tražene. Neke od mogućih karijernih opcija nakon studija na iCLA-u možeš pročitati u nastavku.

Human resource specialist

Rad u odjelu ljudskih potencijala je odličan izbor za osobu koja je završila Liberal Arts studijski program, uživa komunicirati s ljudima i stvarati nova poznanstva. Opis posla na ovoj poziciji može varirati ovisno o organizaciji, ali obično obuhvaća regrutaciju i provjeru kandidata za otvorena radna mjesta unutar kompanije. Mogu raditi na različitim treninzima ili na implementaciji pravila kompanije kod zaposlenika. Gotovo svaka veća tvrtka ima svoj odjel ljudskih potencijala ili resursa, stoga ćeš moći pronaći tvrtku koja se poklapa s tvojim vrijednostima i aspiracijama.

Razvoj karijere nakon studija u Japanu
Razvoj karijere nakon studija u Japanu
Marketing Coordinator

Marketinški koordinator zadužen je za implementaciju marketinških i reklamnih kampanji u suradnji s drugim članovima tima. Njihov je fokus na analitičkoj strani marketinga, podaci o prodaji, marketinški trendovi, organizacija marketinških događaja, provođenje istraživanja, gdje će ti i više nego dobro doći specijalizacija iz Globalnog poslovanja i ekonomije na iCLA-u. Na ovoj poziciji moći ćeš kreirati tekstove za web stranice, društvene mreže i e-mail kampanje. Također, iz ove pozicije možeš napredovati u Marketing Specialist ili Marketing Manager ulogu.

Writer/Editor

Na tržištu rada postoje različite vrste poslova koje uključuju pisanje. Jedna osobito zanimljiva i dobro plaćena pozicija je Technical Writer koji komplicirane informacije pretvara u jasne termine razumljive ciljanoj publici. Za ovu poziciju potrebno je znanje o području o kojem se piše, stoga je dobro što na iCLA-u postoje raznovrsni kolegiji koji će ti pružiti informacije iz povijesti, sociologije, politike, filozofije, umjetnosti i ekonomije.

Razvoj karijere nakon studija u Japanu

Prijavi se na virtualni panel 08. svibnja u 12 sati gdje ćeš moći čuti više o našem partnerskom sveučilištu International College of Liberal Arts (iCLA) u Japanu. Između ostalog, bit će predstavljeni studijski programi na engleskom jeziku, a saznat ćeš i kako konkurirati za stipendiju koja pokriva i do 100% iznosa školarine.

Sorry, the comment form is closed at this time.