KONTAKTIRAJTE NAS: 01/ 4812 200; 091/ 4812 200

PRATITE NAS:

Top
Studij u Nizozemskoj
16 Feb

Od ideje do realizacije: Kako otići na studij u Nizozemskoj?

Više od 90.000 mladih ove godine odabralo je Nizozemsku za svoju studijsku destinaciju. Interes mladih Hrvata za studij u Nizozemskoj u stalnom je rastu. Razlozi tog rasta su brojni. Studente i učenike privlače povoljne školarine i financijske potpore nizozemske vlade. Biraju Nizozemsku i zbog 2.000 studijskih smjerova na engleskom jeziku. Uz to, gotovo svi u Nizozemskoj govore engleskim što olakšava potragu za studentskim poslom.

Studij u Nizozemskoj

Raspored

10.03.2022. od 15 do 19 sati

15:00 – Zašto izabrati Nizozemsku kao studijsku destinaciju?

15:15 – Predstavljanje nizozemskih sveučilišta

15:45 – Panel diskusija s predstavnicima sveučilišta

16:45 – Financiranje studija u Nizozemskoj

17:00 – Koja je uloga BHV Education kod prijave?

17:10 – Q&A pitanja iz publike za sva sveučilišta

17:40 – Breakout rooms i konzultacije sa sveučilištima

17:40 – Konzultacije s BHV Edu savjetnicama

Amsterdam – centar Europe

Amsterdam je odlična polazišna točka ako svoje vikende i praznike želiš provesti putujući Europom. Nizozemska metropola na 3 sata je udaljena od Londona, 5 sati od Pariza i 6 sati od Berlina. Populacija Amsterdama je među najraznovrsnijima u Europi. U Amsterdamu možeš naći oko 180 nacionalnosti. Upravo zbog različitih kultura, gotovo svi u nizozemskom glavnom gradu govore engleskim jezikom. Naš partnerski fakultet Global School for Entrepreneurship koji će se predstaviti 10.03. smjestio se u Amsterdamu.

Studij u Nizozemskoj
Global School for Entrepreneurship

Na Global School for Entrepreneurship (GS4E) od prvog dana učiš kako biti poduzetnik. Dok je na brojnim fakultetima poduzetništvo samo manji dio kurikuluma, GS4E je cijeli preddiplomski i diplomski studij posvetio poduzetništvu. I to ne samo u teoriji, već se radi na razvoju praktičnih vještina. Nastava se održava u manjim grupama kako bi se predavači mogli posvetiti svakom studentu. Predavači su profesionalci iz industrije, a njihov je zadatak da te pretvore u poduzetnika.

Tilburg – nizozemski Zagreb

Tilburg ima veliku i raznoliku kulturnu ponudu. Većinu muzeja moći ćeš posjetiti po povoljnijoj cijeni jer studenti ostvaruju popuste. Tilburg je pravi studentski grad s brojkom od gotovo 30.000 studenata. Mnogi naši učenici ga uspoređuju i sa Zagrebom zbog zelenila, kulturne scene te brojnih barova i kafića. Svoj kampus u Tilburg ima fakultet koji nosi ime grada – Tilburg University. Više o programima na Tilburg Universityju moći ćeš čuti na online predstavljanju nizozemskih fakulteta 10.03.2022.

Tilburg University
Tilburg University

Tilburg University 2020. godine upisalo je gotovo 19.500 studenata, među kojima je više od 3.700 mladih iz inozemstva. Pod motom ‘Understanding Society’, više od 1.500 zaposlenika razvija znanje, prenosi ga na druge i okuplja ljude iz različitih disciplina i organizacija. Na Tilburg Universityju možeš studirati preko 50 programa na engleskom jeziku iz područja ekonomije, poslovanja i poduzetništva, društvenih znanosti i znanosti o ponašanju, prava i javne uprave, humanističkih i digitalnih znanosti te teologije. Popularniji preddiplomski smjerovi među hrvatskim studentima su:

  • BSc International Business Administration,
  • BSc Cognitive Science and Artificial Intelligence,
  • LLB Global Law,
  • BSc Human Resource Studies: People Management
  • BSc Economics
  • BSc Econometrics and Operations Research
  • Joint BSc in Data Science
  • BA Online Culture: Art, Media and Society
  • BSc Global Management of Social Issues
  • BSc International Sociology
  • BA Theology

Rotterdam – poslovno središte

Rotterdam je drugi po veličini grad u Nizozemskoj nakon Amsterdama. Zbog svoje međunarodne luke i industrijske važnosti kroz povijest i danas je ostao važno poslovno središte. Uz to, ono što posebno izdvaja Rotterdam je ultra moderna urbana arhitektura nastala nakon Drugog svjetskog rata. Danas Rotterdam krase brojne neobične i kreativne zgrade i neboderi. Svoj kampus u ovom velikom nizozemskom gradu ima Rotterdam Business School koja će predstaviti svoje preddiplomske i diplomske smjerove 10.03.

Studij u Nizozemskoj
Rotterdam Business School

Rotterdam Business School (dio Rotterdam University of Applied Sciences) odabralo je preko 2.500 studenata. Na Rotterdam Business School možeš pohađati BA in International Business, MA in Consultancy and Entrepreneurship i MA in International Supply Chain Management na engleskom jeziku. Rotterdam Business School svoje studente priprema za karijeru u međunarodnom poslovanju kroz edukaciju, programe razmjene, istraživačke projekte i praktičnu primjenu znanja.

Uska suradnja s partnerima u industriji i obrazovanju u Europi, Aziji, Africi i Amerikama pruža studentima mogućnost da steknu globalni pogled i iskustvo potrebno za uspješnu karijeru.

Eindhoven – grad svjetla

Svoj nadimak „grad svjetla“, Eindhoven duguje Gerardu Philipsu, proizvođaču žarulji i elektronike. Od male tvornice osnovane u Eindhovenu 1891., Philips je postao globalna kompanija. U čast Philipsu održava se i festival Glow Eindhoven tijekom kojeg međunarodni umjetnici svake godine osvjetljavaju grad svojim instalacijama. Osim toga, Eindhoven je poznat i kao glavni grad Nizozemske kad je riječ o dizajnu. U ovom gradu smjestilo se naše partnersko sveučilište Fontys University of Applied Sciences koje možete upoznati 10.03. na predstavljanju nizozemskih fakulteta.

Fontys University of Applied University
Fontys University of Applied Sciences

Fontys University of Applied Sciences ima partnerstva s više od 500 međunarodnih tvrtki, uključujući Adidas, BMW, Coca-Colu, IKEA-u, Nike i Porsche. Partnerske kompanije studentima Fontysa nude rad na projektima, stažiranje ili praksu. Na Fontys University of Applied Sciences možeš studirati preddiplomske programe iz područja inženjerstva, komunikacije i marketinga:

  • Automotive Engineering (Eindhoven)
  • Industrial Engineering & Management (Eindhoven)
  • Mechatronics Engineering (Eindhoven)
  • Electrical & Electronic Engineering (Eindhoven)
  • Mechanical Engineering (Eindhoven)
  • Information & Communication Technology (Eindhoven)
  • International Communication Management (Eindhoven)
  • Marketing Management (Venlo)
  • Marketing Management – Digital Business Concepts (Tilburg)

Middelburg – povijesni gradić

Gradom Middelburgom proteže se 1100 povijesnih znamenitosti. Jedna od zanimljivijih je Lange Jan, 90 metara visok toranj s kojeg se pruža pogled na ocean. Šetnjom kroz uličice grada nećeš vidjeti ni traga posljedica Drugog svjetskog rata. Grad je nakon rata obnovljen u istom stilu pa ćeš imati osjećaj da si zakoračio u 16. stoljeće.

University College Roosevelt
University College Roosevelt

University College Roosevelt manje je sveučilište s otprilike 500 studenata iz više od 60 zemalja. Iako je dio Utrecth Universityja, smješten je u centru Middelburga – predivnom gradiću u jugozapadnoj Nizozemskoj. University College Roosevelt u svojoj ponudi ima samo jedan program – BA/BSc in Liberal Arts and Sciences. Program BA/BSc in Liberal Arts and Sciences pruža ti priliku da kombiniraš različite discipline kako bi kreirao jedinstveni program koji odgovara tvojim interesima.

Kako ti BHV Education može pomoći?

Vodimo te kroz sve korake prijave;

Podrška smo tijekom prijavnog procesa;

Pratimo zadane vremenske okvire i rokove;

Obrađujemo potrebnu dokumentaciju;

Izrađujemo online prijave;

Studentima pomažemo pri pronalasku smještaja;

Održavamo orijentaciju prije odlaska na studij ili srednju školu.

Dogovori besplatne konzultacije

Sorry, the comment form is closed at this time.