KONTAKTIRAJTE NAS: 01/ 4812 200; 091/ 4812 200

PRATITE NAS:

Top
31 Aug

Gdje upisati dobar community college u SAD-u?

Poznato je da su Sjedinjene Američke Države dom nekim od najprestižnijh sveučilišta te drži prvo mjesto po kvaliteti obrazovanja u svijetu. Studirajući u SAD, imate priliku pronaći program koji odgovara vašim interesima, učiti od vodećih stručnjaka, sudjelovati u raznim projektima te razvijati svoje vještine i stručnost. Iako studiranje u SAD otvara vrata za globalne karijere, nije lako upisati studij. Kako bi se mogućnost studija približila što više ljudi, osim klasičnih sveučilišta, postoje i community colleges.
Želite li studirati u Americi, ali vas brinu skupe školarine? Pročitajte više informacija o community colleges – tipu obrazovne institucije gdje možete dio studija završiti po povoljnijim školarinama.

Na našem 13. sajmu školovanja Dani mobilnosti i edukacije upoznajte predstavnika Illinois Eastern Community Colleges, upišite fakultet i ostvarite svoj san!

Saznajte više o Danima mobilnosti i edukacije

Što je Community College?

Community college je vrsta obrazovne institucije u Sjedinjenim Američkim Državama koja nudi dvogodišnje programe studija. Glavna svrha community collegea je pružiti pristupačno i praktično obrazovanje studentima koji žele započeti svoje visokoškolsko obrazovanje ili stjecati određene vještine za tržište rada. Nakon community collegea moguće je prebaciti se i nastaviti školovanje na četverogodišnjem sveučilištu. Studij na community college je često duplo ili triput jeftiniji od studija na sveučilištu i kombinacijom studija možete uštediti značajna financijska sredstva.

Illinois Eastern Community Colleges okupljaju 4 collegea:

  1. Lincoln Trail College
  2. Frontier Community College
  3. Olney Central College
  4. Wabash Valley College

Radi se o državnim institucijama i nalaze se na otprilike 4 sata od Chicaga, a međusobno su udaljeni do sat vremena. Na ovim community colleges možete dobiti certifikat, diplomu ili transfer diplomu, ovisno o daljnjim planovima. Programi transfer diplome traju dvije godine, upisuju oko 250 studenata po godini i tijekom studija studenti surađuju sa mentorom te upisuju predmete koji će se kasnije priznati kod transfera na sveučilište.

Illinois Easter Community Colleges surađuje sa sveučilištima na koje se studenti mogu direktno prebaciti, a jedan od njih je i University Illinois Chicago. Cijene na Illinois Community Colleges su 10 390 USD, a za drugu godinu se može dobiti stipendija. Statistike pokazuju da 89% studenata prima neki oblik financijske pomoći. Na IECC smještaj je također osiguran svim studentima.

Smjerovi koje možete upisati u prve dvije godine su:

Associate in Arts
Associate in General Studies
Associate in Science
Associate in Science and Arts

Zašto studirati u saveznoj državi Illinois:

U saveznoj državi Illinois možete dobiti visoko kvalitetno obrazovanje koje će vam pomoći u postizanju karijernih ciljeva. Nalazi u srcu Sjedinjenih Američkih Država, što olakšava putovanje do drugih dijelova zemlje i svijeta.

Illinois ima raznoliku i razvijenu ekonomiju koja obuhvaća područja poput tehnologije, zdravstva, financija, umjetnosti i mnogih drugih. To vam može pružiti prilike za praktično iskustvo i stvaranje profesionalnih veza. Illinois nudi raznoliku kulturnu scenu, uključujući muzeje, kazališta, koncerte i festivale. U isto vrijeme, nudi raznolike sportske aktivnosti kojima možete obogatiti studentski život.

Zašto studirati na Illinois Eastern Community Colleges?

Studiranje na Illinois Eastern Community Colleges (IECC) pruža mnoge prednosti i mogućnosti. Evo nekoliko razloga zašto započeti svoj studij na community college u Illinoisu:

  1. Troškovi: Community college obično nudi znatno niže troškove školovanja u odnosu na tradicionalne četverogodišnje fakultete. To vam omogućava da započnete svoje obrazovanje s manjim financijskim teretom.
  2. Prijelaz na četverogodišnje škole: Mnogi community colleges, uključujući i IECC, imaju uspostavljene suradnje s četverogodišnjim fakultetima i sveučilištima. To vam omogućava da lakše prijeđete na daljnje školovanje nakon završetka dvogodišnjeg programa, često uz prijenos većine ili svih predmeta.
  3. Mali razredi: U manjim razredima možete dobiti više pažnje i podrške od profesora, što može poboljšati vaše učenje i razumijevanje gradiva.
  4. Pomoć i podrška: Community colleges često nude razne resurse za podršku studentima, uključujući akademske savjetnike, tutorstvo, karijerne usluge i više, kako bi vam pomogli postići uspjeh u studijama i nakon diplomiranja.
  5. Karijerne mogućnosti: IECC surađuje s lokalnim poslodavcima i industrijskim partnerima kako bi osigurao da se programi studija usklađuju s potrebama tržišta rada, čime se povećavaju vaše šanse za zapošljavanje nakon završetka studija.
  6. Društveni život: Iako community colleges obično nisu tako veliki kao veća sveučilišta, i dalje možete sudjelovati u različitim studentskim aktivnostima, klubovima i događanjima koja vam omogućavaju da izgradite socijalne veze i iskustva tijekom studija.

Sorry, the comment form is closed at this time.