KONTAKTIRAJTE NAS: 01/ 4812 200; 091/ 4812 200

PRATITE NAS:

Top
9 Jul

Studij UK: Što je Foundation Course i zašto ga upisati?

Nakon što je objavljeno da EU studenti zaključno sa 31.12.2020. više nemaju pravo na pristup povoljnim kreditima britanske vlade s kojima su mogli financirati troškove školarine, mnogi trećaši bili su neugodno iznenađeni navedenom odlukom jer su planirali iduće godine upisati studij u Velikoj Britaniji. Zbog toga je jesenski rok 2020. godine uistinu zadnja prilika za trećaše da započnu ili nastave školovanje u Velikoj Britaniji, jer ako im studentski status započne prije 31.12.2020. imat će status domaćih studenata, niže školarine, i pristup povoljnom financijskom aranžmanu britanske vlade za plaćenje školarina iduće 4 godine. Za trećaše, Foundation course je idealna prilika, a više o njemu saznajte u tekstu.

Što je Foundation course?

Foundation course ili nulta godina studija u Velikoj Britaniji odlična je opcija za internacionalne studente koji u prethodnom obrazovanju nisu slijedili britanski školski kurikulum, a žele studirati na britanskim sveučilištima.

Foundation course ili nulta godina služi kao most između inozemne srednjoškolske kvalifikacije i visokog obrazovanja u Velikoj Britaniji.

Zašto Foundation course?

O čemu se točno radi kada je u pitanju Foundation course? Nulta godina postoji kako bi se studenti koji se dosad nisu susreli sa studiranjem u Velikoj Britaniji kvalitetno pripremili za svoj studijski program, usavršili znanje engleskog jezika te upoznali sa britanskim akademskim sustavom kao i sa životnim stilom i engleskom kulturom.

 

 

Je li Foundation course za mene?

Foundation course je izvrsni pripremni program kako biste mogli kvalitetno pratiti nastavu na svojem izabranom fakultetu.

Namijenjen je:

  • Budućim studentima koji su se prijavili za željeni smjer, a nisu zadovoljili uvjet odnosno prosjek na maturi koji je fakultet postavio
  • Budućim studentima koji su se prijavili na željeni smjer, a nisu zadovoljili uvjet odnosno rezultat na standardiziranom testu engleskog jezika
  • Budućim studentima koji smatraju da nemaju dovoljno predznanja iz područja koje će studirati
  • Trećašima koji žele upisati studij bez završetka četvrtog razreda

 

 

Gdje mogu upisati Foundation course?

Iako mnogi fakulteti imaju Foundation smjerove, postoje različite vrste Foundation course programa. Neki su integrirani u studijski program, neki su odvojeni te vas ne vežu za jedan smjer već su usmjereni ka jednom području (npr. znanostima), a neki vas niti ne vežu da potom upišete fakultet na kojem ste pohađali program.

Program koji će zanimati učenike koji su uspješno završili treći razred srednje škole, a žele studirati u Velikoj Britaniji sa mogućnošću financiranja školarine putem povoljnih kredita britanske vlade koji vrijede još samo ove godine, biti će onaj koji je integriran u vaš studijski program.

 

BHV Education vam predstavlja dva partnerska sveučilišta na kojima imamo brojne zadovoljne studente:

University of Derby & De Montfort University

Većina studijskih programa vam je na izbor, osim umjetničkih smjerova te Nursing, Social Work, Occupational Therapy, Bachelor of Education (QTS) smjerova.

Dakle, možete upisati foundation course bez da ste završili srednju školu i započeti svoj akademski put u Velikoj Britaniji koji će vas odvesti do diplome prvostupnika, a zatim ukoliko ćete htjeti dalje studirati i do diplome magistra ili doktora znanosti.

Financiranje studija za EU studente uz pomoć kredita britanske vlade – pomoću povoljnog zajma možete pokriti troškove školarine, a zajam vraćate tek nakon što završite studij i zaposlite se. Sve informacije navedene su u nastavku:

FINANCIRANJE STUDIJA U UK

 

VIŠE O STUDIJU U UK

Sorry, the comment form is closed at this time.