KONTAKTIRAJTE NAS: 01/ 4812 200; 091/ 4812 200

PRATITE NAS:

Top
31 Mar

Dani mobilnosti i edukacije: Srednja škola i ljetni programi 2021.

Dani mobilnosti i edukacije 2020. nastavljaju se i u proljeće 2021. kada roditeljima i srednjoškolcima donosimo sve novosti iz svijeta srednje škole i tečajeva jezika u inozemstvu. Studenti i profesionalci koji žele usavršiti znanje jezika kako bi unaprijedili svoje životopise i karijeru neće nedostajati prilike za pronalazak tečaja po njihovoj mjeri.

Pozivamo te da nam se priključiš jer će ovo biti prilika za prikupljanje vrijednih informacija i odgovore na sva pitanja o srednjoj školi, ljetnim programima i tečajevima jezika kao i kako financirati obrazovne programe u inozemstvu.

Ono što Dane mobilnosti i edukacije u travnju ističe je poseban “Kutak za roditelje” u kojem roditelji imaju prilike čuti roditelje naših polaznika te kako su se snašli s odlaskom djeteta na program srednjoškolske razmjene ili tečaja jezika, koje prednosti su im pomogle u odlučivanje, ali i koje pozitivne promjene su primjetili na svom djetetu po završetku programa.

Učenici će imati priliku družiti se sa svojim vršnjacima na “Druženju srednjokolaca” gdje će svoja iskustva podijeliti Mara koja je srednjoškolsku razmjenu provela u Njemačkoj i Matea koja je za svoju destinaciju izabrala Francusku.

Uz roditelje i učenike, posjetitelji će imati priliku uživo popričati sa predstavnicima srednjoškolskog programa u Velikoj Britaniji, upoznati škole jezika koje broje 50 destinacija kao i specijalizirani ljetni program zaljubljenika u turizam, poslovanje i kulinarstvo koji se održava u Švicarskoj.

Osim vrijednih informacija i iskustva roditelja i polaznika, sudjelovanje na online Danima mobilnosti i edukacije u travnju 2021. ti može donijeti i vrijednu nagradu, a to je dva tjedna srednjoškolske razmjene u Velikoj Britaniji u vrijednosti od 2.290 GBP.
SUDJELUJ U NAGRADNOJ IGRI

Raspored:

11.00-12.00

Kutak za roditelje

Iskustva roditelja polaznika programa srednjoškolske razmjene

Roditelji: Hrvoje Pavičić, Vesna Buljan i Damir i Selma Dražetić

11.00-12.00

Druženje srednjoškolaca

Sudjeluju učenici koji su bili na programu

Učenici: Mara Suknaić (HSY Njemačka), Matea Marinković (HSY Francuska) i Fran Filip Junaković (HSY USA)

Voditeljica: Paula Pavičić Perez (HSY USA)

12.00-13.00

Ljetni programi i škole jezika

Izlagači:

EF & IMI Switzerland

13.00-14.00

Srednja škola u UK & izvlačenje dobitnika nagradne igre

Izlagač i zlatni sponzor:

South England Exchange

Saznajte jeste li upravo vi osvojili dva tjedna srednjoškolske razmjene u UK

Tema:

Većina učenika planira odlazak u inozemstvo upravo radi studiranja, no srednje škole u inozemstvu jednako su kvalitetne i zanimljive te pružaju učenicima jedinstveno iskustvo. U četiri godine srednjoškolskog obrazovanja učenici ne mijenjaju okolinu, a ni program u kojem se obrazuju. Odlazak na studentsku razmjenu idealna je prilika za usvajanje novih znanja, usavršavanje engleskog jezika i upoznavanje prijatelja za cijeli život. Jedna od najvećih prednosti je osobni razvoj kroz osamostaljenje i zrelost već u srednjoškolskoj dobi. Boravkom u inozemstvu upoznat ćeš stranu zemlju iz prve ruke, a slobodno vrijeme iskoristiti za istraživanje i putovanje. Također, činjenica da si proveo/la par mjeseci, polugodište ili cijelu godinu u inozemstvu odlično će izgledati u tvom CV-ju!

Uz srednju školu, super prilika za učenje ili poboljšanje stranog jezika su i tečajevi jezika. Kroz nekoliko tjedana intenzivnog učenja jezika, kao i boravka u stranoj zemlji, napredovat ćeš na jednu novu razinu znanja jezika. Zahvaljujući inovativnoj i personaliziranoj metodi učenja koja kombinira nastavu u učionici i interaktivne alate, ovakvi tečajevi najbolja su prilika za sve učenike.

Ljeto i slobodno vrijeme od dva mjeseca možeš iskoristiti aktivno te uz zabavu ukomponirati i učenje – na najbolji način. Tečajevi jezika ili posjet ljetnim kampovima najčešći su izbor za druženja i upoznavanja novih ljudi, ali i stjecanje novih vještina. Putovanjem u stranu zemlju steći ćeš iskustvo upoznavanja druge kulture, putovanja te upoznati ljude iz cijeloga svijeta. Većina tečajeva jezika koriste interaktivne metode učenja gdje se znanje jezika stječe kroz praksu, a ne samo teoriju.

Izlagači:

South England Exchange (SEE)

Ako te zanima srednja škola u Velikoj Britaniji, South England Exchange je odlična opcija i naš zlatni sponzor. Imaju srednjoškolske programe za učenike od 14 do 18 godina, fakultetske programe za studente od 16 do 18 godina, jedinstvene kratkoročni programe za učenje jezika „Britanski prijatelji“ i SEE Hub na samo nekoliko koraka od plaže Brighton.

Svaki je program pažljivo osmišljen kako bi odražavao filozofiju njihove organizacije i pružio maksimalnu korist njihovim mladim sudionicima, tako da njihovi partneri mogu biti ponosni što predstavljaju SEE.

Nude opcije državnih i privatnih srednjih škola, a razmjena može trajati od jednog polugodišta do cijele akademske godine. Školu možeš izabrati sam/a, ili pitati direktno SEE koju školu preporučaju s obzirom na tvoje pojedinačne interese.

Education First (EF)

EF je organizacija koja pruža obrazovanje za promjenu života za svjetske građane. Više od 50 godina njihova je misija pružiti povjerenje i slobodu ljudima svih dobnih skupina, nacionalnosti i porijekla. EF je sudionik proljetnog sajma i pruža mogućnost tečajeva i srednje škole u inozemstvu. Uz EF možeš proputovati svijetom, iskusiti novu kulturu, steći prijatelje iz 100 zemalja i pripremiti se za svoju globalnu budućnost. Tečajevi traju od dva tjedna do cijele godine.  Bilo da tražiš međunarodni internat za pohađanje srednje škole u inozemstvu ili samo izvrstan ljetni program u stranom gradu poput Londona, Pariza ili Tokija – EF nudi sve. Imaju niz kratkoročnih programa učenja srednjoškolske razine jezike u inozemstvu koji će pružiti iskustvo života u inozemstvu i veliku dozu stranog jezika.

IMI Luzern Summer Programs

Zamisli provesti par tjedana ljeta u Švicarskoj! IMI Luzern, institut za internacionalni menadžment nudi odlične ljetne tečajeve. Kombinirajući aktivnosti, izlete i informativne sesije, IMI-jev ljetni program osmišljen je kako bi potencijalnim studentima pružio istinski uvid kako je studirati u jednom od vodećih švicarskih ugostiteljskih i kulinarskih instituta. Možeš birati između njihova dva ili tri tjedna programa kako bi iskusio/la najbolje od švicarskog sunca i gostoljubivosti.

Na kampusu imaju razne edukativne i zabavne sadržaje, kao i pristup teretani i knjižnici. IMI kao svoje najveće prednosti navodi: različiti programi za odabir, tečajevi koje su potvrdila vodeća sveučilišta u Velikoj Britaniji, izvrsno osiguranje i prepoznavanje kvalitete te predavanja s malim brojem studenata i osobna podučavanja.

tecajevi jezika

Sorry, the comment form is closed at this time.